5
Mayıs
2024
Pazar
MUŞ

Sokak ortasında bir aile dramı yaşanıyor

Sunay mahallesinde oturan Gezik Ailesinin reisi Sait Gezik (6O) işsiz, 4 çocuğundan 3 nün zihinsel ve bedensel özürlü, eşinin de bir yıl önce bir bacağı kesilmiş, eşyalarını kaldırım üzerine dizen Gezik ailesi, yaklaşık bir aydır naylondan yaptığı gölgeliğin altında barınıyor. 

Aile reisi Sait Gezik, çok mağdur olduklarını ve ailede herkes özürlü olduğu için çalışamadıkları belirterek, evimiz yıkılınca komşularımızın yardımıyla kaldırımda naylondan yaptığımız gölgeliğin altında kalmaya mecbur kaldık. Aile reisi Sait Gezik, Eşinin ayakları kangrenden dolayı kesildiğini ifade ederek, “Eşim Mecbure Gezik(55) bir yıl önce ayaklardan rahatsızlandı. Doktora götürdük, kangren oldu dediler ve bir bacağını kestiler. Şimdi tekerlekli sandalye ile geziyor. Oğullarım Bedri(25), Sabri(21), Kadri(20) ve Faruk(9) isimlerinde dört erkek çocuğum var. Faruk hariç diğer çocuklarım özürlü, bir iş yapamıyorlar. Bir oda bir salondan oluşan evimde kışın yağan kardan büyük zarar gördü. İlkbahardaki yağmurun etkisiyle de daha fazla dayanamadı ve yıkıldı. Şimdi 6 kişilik ailemle dışarıda kaldık. Barınacak yerimiz olmadığından sokakta yatıp kalkıyoruz. Kızılay bize ev yapacak dediler, şimdiye kadar bir şey görmedik” dedi. 

Mahalle sakinleri, Gezik ailesinin gerçekten çok fakir durumda olduğunu ifade ederek, komşuları tarafından verilen yemekle karınlarını doyuruyorlar. Mahalle halkı bir ev yapacak güçte değil, bunun için yetkililerin Gezik ailesine sahip çıkması gerektiğini belirtiler. 

Kilim, divan, yatakları kaldırım üzerine dizen Gezik ailesi geceleri de, kaldırımda naylondan yaptığı çadırda elektriksiz ve sokakta yatarak geçiriyor. Gezik ailesi, önümüzdeki kış sokakta nasıl yaşarız diye yakındı.




Emrullah Özbey - Kenthaber
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2006 Perşembe 14:13:28
Güncelleme :17 Temmuz 2006 Pazartesi 11:49:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hakan ADANUR IP: 85.107.217.xxx Tarih : 27.07.2006 12:52:10
güzel muşumuzda vicdanının sesini dinleyebilen güzel insanlara sesleniyorum sayın valimize sayın belediye başkanımıza sayın emniyet müdürümüze ve tüm muşlulara hani biz demezmiyiz medeniyetin beşiği anadoludur bizler bu resime ne kadar duyarlı olduğumuzu gösterelim el ele verip bir şeyler yapmak çok mu zor ne den böyle olduk bilinmez ama bu şekilde giderse daha kötü olacagı bir gerçek bu dünyaki onun yüzü hürmetine yaratılmıştır peygamber efendimiz HZ MUHAMMED (SAV) HADİSİNDE KOMŞUSU AÇ KENDİ TOK YATAN BİZDEN DEĞİLDİR DEMİŞTİR BİZ ACABA KOMŞULARIMIZDAN Bİ HABERMİYİZ OLMUŞ OLSA BU ŞEKİLDE OLMAZ HERHALDE SAYGILARIMLA BANA BURDA YER AYIRAN SAYIN KENT HABER YETKİLİLERİNEDE TEŞEKÜRLER SAYGILARIMLA HAKAN ADANUR SAKARYA