5
Mayıs
2024
Pazar
MUŞ

SRAP sayesinde iş yeri sahibi oldular

Muş'ta, Başbakanlık Sosyal Yardımlaşmayı Teşvik Fonu Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan Sosyal Riski Azaltma Projesi (SRAP) desteğiyle kurulan fırın, düzenlenen törenle açıldı. 

Muş'un Yeşilyurt Mahallesi'nde Şahin Baran, Şeref Baran ve Mesih Bulu isimli vatandaşların ortak girişimiyle SRAP'tan yararlanarak kurdukları işyeri hizmete açıldı. Düzenlenen açılış törenine, İl Defterdarı Mehmet Öztürk, Milli Eğitim Müdürü İlhami Bayraktar, Tarım İl Müdürü Abdurrahim Özaslan, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Suat Ertuğrul ve davetliler katıldı. SRAP'tan yararlanılarak açılan işyerinin sahibi Şeref Baran, işyerlerini kurabilmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "SRAP oldukça iyi bir projedir. Bu projeden yararlanarak işyeri kurduk. Masrafının bir kısmını kendimiz ve bir kısmını SRAP'tan karşıladığımız işyeriyle ticaret yapacağız. Çalışıp kazandıkça borcumuzu ödeyeceği ve sonunda işyerimiz olacak" dedi. 

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Yılmaz Çetinkaya, proje kapsamında oldukça güzel bir ticarethane kurulduğunu ifade ederek, girişimcilere hayırlı olmasını diledi. Yılmaz Çetinkaya, SRAP'tan işyerinin kurulması için 20 bin dolar kredinin verildiğini söyleyerek, "İşyerine pişirme fırını, hamur yoğurma makinesi, hamur tartma makinesi, hamur ara dinlendirme makinesi ve hamur şekillendirme makinesi alınarak işyerine verilmiştir. İşyerinin diğer tadilatı ve fırın haline dönüştürülmesini de girişimciler kendi imkanlarıyla yapmışlardır" şeklinde konuştu. 

İşyerinin açılışını yapan İl Defterdarı Mehmet Öztürk de oldukça faydalı bir program olan SRAP katkılarıyla açılan fırının sahiplerine bol kazanç sağlamasını temenni etti.
İHA
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2006 Cuma 14:09:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?