5
Mayıs
2024
Pazar
MUŞ

SRAP’tan yeşilyurt mahallesine fırın

Muş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakfının Sosyal Riski Azaltma Projesi (SRAP) kapsamında, Yeşilyurt Mahallesi Fidanlık civarında üç ortağın birleşmesi ile fırın açıldı.

Muş sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfının sosyal riski azaltma projesi yerel girişimler programı gelir getirici geri ödemeli alt projesi kapsamında hazırlanan projenin açılışı İl Defterdarı Mehmet Öztürk, İl Sosyal Hizmetler Müdürü M. Suat Ertuğrul, Sosyal yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Yılmaz Çetinkaya, Milli Eğitim Müdürü İlhami Bayraktar, Tarım İl Müdürü Abdurrahim Özasrlan ve vatandaşlar katıldı.

İşyerinin açılışında konuşan il Defterdarı Mehmet Öztürk “Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfının sosyal riski azaltma projesi yerel girişimler programı gelir getirici geri ödemeli alt projesi kapsamında hazırlanan projenin vatandaşlarımıza hayırlı olmasını temeni ediyorum. Açılıştan sonra Yeşilyurt ismi ile açılan fırının içi gezildi. İş yeri sahipleri tarafından tatlı ve içecek ikram edildi. Açılış ve ikramlar sırasında sazlı ve müzikli bir eğlenceli bir ziyafet verildi. Muş Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı tarafından Sosyal Riski Azaltma Projesi Yerel Girişimler Programı Gelir Getirici Geri Ödemeli alt proje kapsamında hazırlanan Mesih Bulu, Şahin Baran ve Şefik Baran isimli vatandaşlara fırın açma projesi Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü tarafından onaylandı.

Yapılan proje sonucunda Mesih Bulu, Şahin Baran ve Şefik Baran almış oldukları desteği faizsiz olarak 1 yıl ödemesiz 3 yıl içerisinde toplam 4 yıl içinde Vakfa geri ödeme yapacaklar.
Emrullah Özbey - Kenthaber / Muş
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2006 Cuma 16:58:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?