5
Mayıs
2024
Pazar
MUŞ

Su kanalında ölümüne serinlik

Çöl sıcaklarının başlamasıyla birlikte gündüz hava sıcaklı 40 dereceyi geçen Muş’ta çocuklar serinleyebilmek için çok tehlikeli bir yolu seçiyorlar.

Kırsal kesimde ve köylerde oturan çocuklar serinleyebilmek için havuz olmayınca dev su kanallarını tercih ediyorlar. 

Muş’un Varto ilçesi yolu üzerinde bulunan Mercimekkale köyü çıkışındaki Atatürk barajına giden sulama kanalına atlayan çocuklar, günün belirli saatlerinde aileleriyle birlikte tarlada çalışıp sıcakların etkisini artırdığı zaman çareyi kendilerini sulama kanallarına atmakta buluyorlar. Muş Ovasına su taşıyan 2 metre derinliğindeki kanalların etrafında toplanan çocuklar, coşkun akan suyun tehlikesine aldırmadan kendilerini kanala atıyorlar. Yaşları 8 ile 13 arasındaki çocuklar kanal kenarından suya atlayarak 40 dereceyi geçen sıcakların etkisinden kurtulmaya çalıyorlar.

Kanala atladıktan sonra kendilerini suyun akıntısına bırakan çocuklar belirli bir süre gittikten sonra kanal kenarlarına çaktıkları kazıklara tutunarak dışarı çıkıyorlar. Sulama kanalında birçok çocuğun hayatını kaybettiğini söyleyen çocuklar, "Sulama kanalında yüzmek tehlikeli ama 40 dereceyi geçen sıcaklardan kurtulmak için başka çaremiz yok" dediler.
Emrullah Özbey - Kenthaber / Muş
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2006 Pazar 13:00:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?