5
Mayıs
2024
Pazar
MUŞ

Temiz Bir Çevre İçin El Ele

5 Haziran Dünya Çevre Günü İl Çevre ve Orman Müdürlüğü Fidanlık Sahasında düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

İl Çevre ve Orman Müdürlüğü Fidanlık Sahasında düzenlenen etkinliklerle, Vali Yardımcısı Mehmet Ünal, Çevre ve Orman Müdürü Rıfat Nehir, kurum amirleri ve öğrencilerin katıldı. Etkinliklerde öğrencilerin ellerindeki pankart ve dövizler büyük ilgi gördü.
 
Saygı duruşu ve istiklal Marşı'nın ardından günün anlam ve önemi ile ilgili konuşma yapan Çevre ve Orman Müdürü Rıfat Nehir, çevrenin korunması ve çevre kirliliğinin önlenmesinde tüm topluma büyük görevler düştüğünü belirtti. 

Çevrenin temiz kalması için eğitime önem verilmesi gerektiğini vurgulayan Nehir, “Çevrenin temizliği sadece devlet kurumlarının sorunu olarak algılanıyor. Oysa içinde yaşadığımız çevre bize geçmişten kalan bir miras değil korunması, geliştirilmesi ve gelecek nesillere en güzel şekilde devredilmesi gereken bir cennettir. Bu mantıkla bakan ve bu doğrultuda hareket eden insanları yetiştirmek için, eğitime önem vermek, sadece bu ve benzer günlerde değil, hayatımızın her aşamasında bu eğitimleri yapmak ya da yaptırmak en önemli görevlerimiz arasında olmalıdır” dedi. 

5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen uygulamalı Çevre Eğitim Projesi kapsamında yapılan çalışmalarda ödüle layık görülen okullara plaket verildi.
Emrullah Özbey-Kenthaber
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2006 Çarşamba 11:27:18
Güncelleme :7 Haziran 2006 Çarşamba 18:21:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?