5
Mayıs
2024
Pazar
MUŞ

TUHAD-DER'den TMY tepkisi

Muş Tutuklu, Hükümlü ve Aileleri ile Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MTUHAD-DER) Şube Başkanı M. Ali Karagüzel, Terörle Mücadele Yasası (TMY) tasarısının özgürlüklerin daha fazla kısıtlanmasına neden olacağını söyledi...

Muş Belediyesi önünde yapılan basın açıklamasına, Demokratik Toplum Partisi (DTP), İnsan Hakları Derneği (İHD), Kamu Emekçileri Sendikası (KESK), Muş Kültür Sanat Merkezi (MKSM) de destek verdi. 
 
MTUHAD-DER Şube Başkanlığı tarafından yapılan basın açıklamasında "Avrupa İnsan Hakları sözleşmesi başta olmak üzere, uluslararası sözleşmeler ve Anayasa Mahkemesi kararları hiçe sayılmaktadır" denildi. 

“Başta 5237 sayılı TCK ve 5275 sayılı ceza ve güvenlik tedbirlerinin infazı hakkında kanun (CİK) olmak üzere 6136 sayılı ateşli silahlar ve bıçaklar diğer aletler hakkında kanun, 6831 sayılı orman kanunu, 4926 sayılı kaçakçılıkla mücadele kanunu ve Anayasa zemin alınıp geliştirilen bu taslak, zaten ilgili yasalarda var olan cezaların terörle mücadele kapsamına alınıp katlanarak uygulanmasını öngörüyor." ifadelerine yer verilen açıklamanın sonunda şu cümlelerle son buldu: "Görülen o ki, bu taslak yasa haline getirilerek; toplumun tüm kesimleri terorize edilmekte, potansiyel terör suçlusu konumuna getirilmektedir” 

Belediye önünde yapılan basın açıklamasının ardından grup sezsizçe dağıldı.
Emrullah Özbey-Kenthaber
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2006 Pazar 14:26:10
Güncelleme :12 Haziran 2006 Pazartesi 16:21:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?