5
Mayıs
2024
Pazar
MUŞ

Üniversite okuyan ilk kızlar

Yaygın Beldesi'nde üniversite okuyan ilk kız öğrenciler ünvanını kazanan Çalışıcı kardeşler, eğitimlerini sürdürmek için kendilerine destek veren Muş Valisi İbrahim Özçimen'e teşekkür ziyaretinde bulundu.

Vali İbrahim Özçimen'i babaları Hüseyin Çalışıcı ile birlikte ziyaret eden Zekiye (23), Tuba (17) ve Dilek Çalışıcı (19) kardeşler, tüm zorluklara rağmen üniversiteyi bitirmek için çalışacaklarını söyledi.

9 Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği'nde 3. sınıfı okuyan Zekiye Çalışıcı'nın ardından, geçen yıl Tuba Çalışıcı Muğla Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği'ni, Dilek Çalışıcı ise Sivas Üniversitesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği'ni kazanmıştı.

Çiftçilik yapan babalarının 3 üniversite öğrencisini okutmakta güçlük çektiğini ve Muş Valiliği'nin kendilerine destek verdiğini söyleyen Zekiye, Tuba ve Dilek Çalışıcı, beldelerinde ilk üniversite okuyan kızlar unvanına sahip oldukları için mutlu olduklarını belirtti.

Vali İbrahim Özçimen de, devletin her zaman zor durumda olan öğrencilere yardımda bulunduğunu bildirdi. Özçimen, "Okumak isteyen herkesin yanındayız. Kız çocuklarının okuması için kampanyalar düzenlenirken, üniversite okumak isteyen kızlarımıza yardımda bulunmamak mümkün değil. Kızlarımız yeter ki okumak istesinler, okusunlar" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2006 Salı 16:17:02
Güncelleme :21 Şubat 2006 Salı 16:23:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?