5
Mayıs
2024
Pazar
MUŞ

Üzüm bağlarına yol çalışması başlıyor

Muş'ta şehir merkeziyle üzüm bağlarının olduğu bölgeyi birbirine bağlayan ve istimlak problemi sebebiyle açılamayan yol, 4 yıl sonra ulaşıma açılacak. 

Muş'un Dere Mahallesi'ni ikiye bölen Çar Çayı üzerine dönemin Valisi Cengiz Akın tarafından köprü yapılmasından sonra yapımına başlanan ve Seniha Erol (80) isimli yaşlı kadının evini istimlak ettirmeye yanaşmaması sebebiyle 4 yıldır açılamayan yol ulaşıma açılacak. 

Evinden çıkmayı kabul etmeyen Seniha Erol'un, Muş Belediye Başkanı Necmettin Dede'nin girişimleri sonucu ikna edilmesinin ardından bu hafta içerisinde evin yıkılarak yolun ulaşıma açılacağı bildirildi. Çar Çayı üzerine köprü yapılmasının ardından üzüm bağlarlarıyla şehri birbirine bağlayan ve Dere Mahallesi'nin ulaşımında önemli bir kolaylık sağlayan yol, yaşlı kadının evinden çıkmaması sebebiyle ulaşıma açılamıyordu. 

Yolun yapılacağı bölgede incelemelerde bulunarak açıklama yapan Belediye Başkanı Dede, "İstimlak edilecek olan evde daha önce eşini trafik kazasında kaybeden yaşlı bir bayan yaşamaktadır. Burada yaşamaya mahkum olmuştur. Bu yol aynı zamanda bağları ve şehri birbirine bağlayan yoldur. 100 bin YTL'lik bir köprü yapılmış ama bu ev sebebiyle yol açılmadığı için ulaşımda ciddi sıkıntılar yaşanmıştır. 
Valilikle bu işi koordine edeceğiz. Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü'nden teknik elemanlar gelip kontrolleri yapacak. Bu ev zaten eski bir ev ve yaşlı teyzenin burada barınması tehlike arz etmektedir. İnşallah elbirliğiyle hem yaşlı teyzemizi kurtaracağız, hem de yolu halkın hizmetine açmış olacağız" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2006 Perşembe 15:24:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?