5
Mayıs
2024
Pazar
MUŞ

Vali KÖYDES projesini denetledi

Vali İbrahim Özçimen, Köy Altyapısını Destekleme (KÖYDES) projesi kapsamında Muş Merkeze bağlı köylerde yapımı tamamlanan Asfalt yol çalışmalarını yerinde inceledi. Şimdiye kadar 30 Köyde 101 kilometre asfalt yapıldığını ifade etti.

Merkeze bağlı Muratgören köyü, Taşoluk köyü ve Serinova Beldesi KÖYDES projesi kapsamında yapımı tamamlanan Asfalt yol çalışmalarını yerinde inceleyen Vali İbrahim Özçimen, Tüm Türkiye’de olduğu gibi ilimizde de KÖYDES çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor dedi. İnceleme gezisine Vali İbrahim Özçimen ile birlikte il Jandarma Alay Komutanı Eyüp Bölük ve İl Genel Sekreteri Ahmet Güngör katıldı. 

Şimdiye kadar görülmemiş bir çalışma yaptıklarını belirten Vali İbrahim Özçimen, “Biz özel idare olarak bu yolumuza daha çok emek sarf ederek, buradaki yolun hem bir kısım virajlarını hem de, tümseklerini kaldırdık. Önceki yollarımız rezaletti. Yollarımız çok dar yapılmıştı ve bakımsızdı. Şuan bu yol eski yol ile kıyaslansın yüzde 50 fark yok ise biz, bu işi bırakırız. Gerçekten çok güzel bir çalışma yaptık. 

Köylülerimiz, bu yol sayesinde hastalarını daha çabuk hastaneye yetiştirecek. Çocuklarını okullara daha çabuk kavuşturacaklar. İşlerine daha çabuk gidip gelecekler. Köylülerimize hayırlı uğurlu olsun. Allah kaza bela vermesin” dedi. 

Vali İbrahim Özçimen üç köyde 16 kilo metrelik bir yol asfaltlandığını söyleyerek, “Buradaki tehlikeli virajları kaldırdık. Bu yolun ilahe bedeli 735 bin YTL idi. Biz bunu kendimiz 278 bin YTL ye mal ettik. Bugün itibari ile 30 köyümüzde 101 kilometre asfalt yaptık. Bu rakam önceki yıllarla kıyaslandığı zaman tabiî ki büyük bir rakam. İki sene üç sene geriye gittiğimiz zaman ancak bu mevsimde asfalta başlanırdı. Oda yağmurlar çamurlar başlardı. Biz, bu yıl şimdiye kadar 101 kilometre asfalt yaptık. Çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor” diye konuştu. 

Vali Özçimen, “Son aldığımız bilgilere göre 18 köyde yaptığımız asfalt maliyeti 3 milyon YTL. Biz bunu yaklaşık 1 buçuk milyon YTL’ ye mal ettik. Biz şimdiye kadar 30 köyde toplam 101 kilometre asfalt çalışması yaptık. Bulanık ve Malazgirt köy yolları asfalt işlerinde sadece ihale yaptık. Geri kalan köylerimizde biz kendimiz ihale yapmadan asfalt yapıyoruz. Yolun kalitesi ve kış bakımına uygun yapılması herkesin ayrıca dikkatini çekiyordur. Bu yıl itibari ile hedefimiz 260 kilo metre asfalt yapmak” şeklinde konuştu. 

Taşoluk köyü muhtarı Alaattin Ağaca ise, “Biz köy olarak yollarımızdan çok memnunuz. Çok büyük emekler sarf edilerek yolarımız güzel bir görünüme kavuşmuştur. Biz eskiden yarım saate şehir merkezine gidemezken şimdi on dakikada gidiyoruz. Sayın valimize ve sayın genel sekreterimize çok teşekkür ediyoruz” dedi.
Emrullah Özbey - Kenthaber / Muş
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2006 Perşembe 15:47:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ömer atız IP: 85.98.49.xxx Tarih : 16.07.2007 19:24:51
ben hhayatmda hacı kadar köye calısan köynu seven insan görmedm kö y icn yaptıgı seylerden dolayı kendne cok tessekkur eder ellerinde n öperim ayrıca bazı sitelerde ggk sucluyan serefsizleride en yakın zamanda kendilerini bulup hacının ellerini öpturmek icn yallvartmaları lazım