5
Mayıs
2024
Pazar
MUŞ

Validen yerel yönetim uyarısı

Muş Valisi İbrahim Özçimen, köy hizmetleri müdürlüklerinin il özel idarelerine devredilmesinin ardından hizmette büyük bir ilerleme kaydedildiğini belirterek, yerel idarelere yetki verilmesinin kalkınmayı beraberinde getireceğini söyledi.

Makamında yaptığı açıklamada, yerel idarelere yetki ve sorumluluk verilmesi durumunda hizmet atağının başlayacağını ifade eden Vali İbrahim Özçimen, köy hizmetleri müdürlüklerinin bu konuda güzel bir örnek olduğunu kaydetti. Muş'ta olduğu gibi tüm yurtta köylere giden hizmetlerin geçmiş yıllara oranla kat kat arttığını vurgulayan Vali Özçimen, "Benim şahsi fikrim, yerel idarelere yetki ve sorumluluklar verildikten sonra iddialı valilerin atanmasıyla çok güzel çalışmalar sergilenebilir. Köy hizmetleri müdürlüklerinin özel idarelere devredilmesinin ardından Diyarbakır'ın 2 bin yerleşim biriminden 700 tanesine su götürülmüş. Muş'ta yaklaşık 500 yerleşim biriminden 143 tanesine su götürülmüş. Yani yerleşim birimlerinin üçte birlik kısmı suya kavuşturulmuş. Bunlar güzel ve örnek teşkil edecek çalışmalardır" dedi.

Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde, gelişmiş toplumlar ve hatta Osmanlı İmparatorluğu döneminde yerel yönetimlerin yetkilerle donatıldığını sözlerine ekleyen Özçimen, "Köy hizmetlerinde yapılan hizmet atağı milli eğitim, sağlık ve tarım alanında da yapılabilir. Köy hizmetleri gibi bu alanlarda da yetki verilmesi durumunda meydana gelecek ilerleme gözle görülecektir. Bu başarı diğer alanlara yayılmalıdır. Yerel yönetimlere yetki verildiği zaman hizmette şahlanma yaşanıyor. Çünkü bütün sıkıntılar yerle yerinde çözümlenebiliyor. Yapılması gereken yatırımların kararı hızlı ve uygun bir şekilde verilebiliyor" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2006 Salı 13:42:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hasan uysal IP: 85.101.74.xxx Tarih : 17.01.2006 20:15:11
Bu haber hakkında yorum yazmak istermisiniz?diye sormuşsunuz.:Doğru söze ne denirki?ne yorum yazalım.