5
Mayıs
2024
Pazar
MUŞ

Valinin yolunu keserek su istediler

İçme suyu açılışlarına katılmak için Malazgirt İlçesi'ne giden Muş Valisi İbrahim Özçimen'in yolunu kesen vatandaşlar, Validen içme suyu istedi. 

Malazgirt Kaymakamlığı tarafından sürdürülen Köy-Des Programı çalışmaları çerçevesinde Mollabaki, Yıkarı Kıcık, Kazgöl, Boyçapkın ve Bilala köylerinin içme suyu açılışlarına katılan Vali Özçimen, Malazgirt Kaymakamı Gökay Özkan ve beraberlerindekileri taşıyan araçların yolu, Kuruca Köyü'ne bağlı Şehit Mezrası civarında vatandaşlar tarafından kesildi. Yolu trafiğe kapatan mezra sakinleri, Vali Özçimen ve Kaymakam Özkan'dan içme suyu talebinde bulundu. Mezralarında şebekeli içme suyu olmadığını kaydeden köylüler, kaymakamın mezraya gelmesini ve inceleme yapmasını istedi. Yaklaşık 15 dakika yolu trafiğe kapatan köylülerin isteği üzerine Özçimen, Özkan'a mezrada inceleme yapması ve şebekeli içme suyu verilmesi için talimat verdi. 

Mezra sakinlerini ikna eden Vali Özçimen, vatandaşların haklı sitemine maruz kaldıklarını ve en kısa zamanda Şehit Mezrası'na da şebekeli içme suyu vereceklerini söyleyerek, "15 hane ve 100 nüfuslu Şehit Mezrası'nın sakinleri, haklı olarak su talebinde bulundu. Biz hemen yanı başlarında bulunan köylere ve mezralara su veriyoruz. Şehit Mezrası'na
 da su vereceğiz ama su hemen verilmiyor. Önce keşif yapılması lazım, kaynak tespit edilmesi lazım. Devletin bütün hizmetlerini muhakkak ki bütün yerleşim birimlerine ulaştıracağız" şeklinde konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2006 Perşembe 16:50:04
Güncelleme :3 Ağustos 2006 Perşembe 16:56:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?