5
Mayıs
2024
Pazar
MUŞ

Yeşil kart umudu başka bahara kaldı

Muş'un Arpayazı Köyü Muhtarı Yunus Toplu, muhtarlara yeşil kart hakkı verilmesi için Van Bölge İdaresi'ne yaptığı başvurunun reddedildiğini söyledi. 

Arpayazı Köyü Muhtarı Yunus Toplu, Muş'ta 358 köy ve 117 mahalle muhtarının tamamına yakınının Bağ-Kur borcu bulunduğunu söyledi. Muhtarlara yeşil kart hakkı tanınmamasının adil olmadığını da ifade eden Yunus Toplu, muhtarlara yeşil kart hakkı tanınması için gerekli girişimlerde bulunduğunu, ancak Van Bölge İdare Mahkemesi tarafından davanın reddedildiğini kaydetti. Muhtar seçildikten sonra Bağ-Kur'a kayıtlarının yapıldığını hatırlatan Toplu, aldıkları maaşın ise 250 YTL olduğunu belirtti. 

Yunus Toplu, Bağ-Kur'a ödedikleri aylık primin maaşları kadar olduğunu ve muhtarların tamamına yakın kısmının, bu borcu ödeyemediğini belirtti. Toplu, "Şuanda il genelindeki muhtarların pirim borcu 5 milyon YTL'ye yakındır. Muhtarlar sıkıntı içerisindedir ve yeşil kart hakkı tanınması gerekir. Van Bölge İdare Mahkemesi'nde açılan davadan olumsuz karar çıktı. Bana gelen cevap yazısı oldukça ilginç. Bana yeşil kart hakkı tanınması halinde örnek teşkil edeceği gerekçesi ile 'Ret' kararı verildiği söyleniyor. Yeşil kart hizmetinden muhtarların yararlanması şart ve bunun muhtarların hakkı olduğuna inanıyorum. Bize de sağlık güvencesi verilmesi lazım. Sağlık güvencesinden mahrum bırakıldık, yeşil karttan faydalanamıyoruz. Devletten sağlıkla ilgili iyileştirme bekliyoruz. Koruculara yeşil kart verdiler ama muhtarlara vermediler. Maaşımız az ve hiçbir sağlık güvencemiz yok. Birinci derece devlet memuru sayılan muhtarların hiçbir sağlık güvencesinin olmaması adil bir uygulama değildir" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2006 Pazartesi 13:47:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet selim polat IP: 85.102.229.xxx Tarih : 15.11.2006 09:04:28
Sayın muhtar sen haklısın ama,hiç muhtar olmayan,işide olmayan,sırf babasının yanında kalan,ve babasının 1978 model reno arabası var diye yeşil kart verilmeyen, 28 yaşındaki ziyattin Polatı düşün,Hamallık yaparak hayatını kazanmaya çalışıyor,devletten yararlandığı yoktur,babasının yanında kalması onu zengin gösteriyormuş,babası ise emekli kişi,ee sabret kardeşim,sabrın sonu selamettir. Yukardan emir gelmiş çok yeşil kart alanlar var diye onun için sayıda indirime gidi yorlar. Sana malazgirti hatırlatmak isterim,''Malazgirt'te 'yeşil kart' tartışması ''adlı yazıyı okumuşsundur. Allah kolaylık versin,sende hasta olmayıver.