5
Mayıs
2024
Pazar
MUŞ

Yeşilce köyü sorunları ile baş başa

Muş Merkeze bağlı Yeşilce köyü sorunları ile boğuşuruz. Muş Merkez Yeşilyurt Mahallesi ile birleşik olan Yeşilce Köyünün tek geçim kaynağı ise tarım ve hayvancılık.

Merkez Yeşilyurt Mahallesi ile birleşik olan Yeşilce köyü Merkeze çok yakın olmasına rağmen hiç hizmet yapılmamış. 

Muş’un uzak köylerinde yollar asfaltlanmasına rağmen bu köyümüzde yollar asfaltsız. Hatta çoğu caddelerine stabilize dahi dökülmemiş. Yeşilce Köyünün yaklaşık 1300 nüfusu var. Köyde 135 hane ve yaklaşık 500 seçmen bulunuyor. 

Merkeze çok yakın olduğu için belediye ekipleri bazen çöpleri topluyor fakat sürekli toplamıyor. Mahallede hayvan besiciliği yapıldığı için vatandaşlar kışlık yakacaklarını da tezekten çıkarıyor. 

Köy sakinleri köylerine 1993 yılından bu yana hizmet yapılmadığını belirterek, “Köyümüz merkeze çok yakın. Yeşilyurt Mahallesi ile iç içe yaşıyoruz. Bizim köyden merkeze her gün gidip geliyoruz. Köyümüzde hayvancılık çok yaygın olduğu için tezekler köye çok koku veriyor. Çöplerimiz aylık toplanıyor. Biz evlerimizde yazın sineklerden oturamıyoruz. Kokudan dolayı Camlarımızı açıp balkonlarımızda oturamıyoruz. Yetkililerin bize bir çözüm bulmasını bekliyoruz” diye konuştular. 

Köy Muhtarı Yunus Subaşı ise; Tezek ve çöpler yukarı mahallelerden getirilip aşağı kısma bırakılıyor. Çevre ve Orman Müdürlüğü ile İl Sağlık Müdürlüğünün Çöp ve tezekten dolayı çevre sakinlerinin sağlık tehdidi altında olduklarına bir rapor düzenledi. Köyden Tezeklerin ve çöplerin toplatılması için yetkililerden duyarlı olmalarını bekliyoruz. Belediye ekipleri zaman zaman çöplerimizi topluyor. Fakat sürekli çöplerimiz alınmadığı için evlerimizde koku ve sineklerden dolayı oturamıyoruz” dedi.
Emrullah Özbey - Kenthaber / Muş
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2006 Salı 18:31:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?