5
Mayıs
2024
Pazar
MUŞ

Yıl sonuna kadar susuz köy kalmayacak

Muş Valisi İbrahim Özçimen, yıl sonuna kadar il genelinde içme suyu olmayan bir tek köyün bile kalmayacağını bildirerek, çalışmaların büyük bir hızla sürdürdüğünü söyledi. 

Muş Valiliği tarafından yürütülen Köylerin Altyapısını Destekleme Programı kapsamında, içme suyu kaynağı bulunmayan Bulanık İlçesi'ne bağlı Sultanlı, Kotanlı ve Gündüzü Köyleri'ne Malazgirt İlçesi'ndeki kaynaktan içme suyu verilecek. Malazgirt İlçesi'nin Adalar Mahallesi'ndeki su kaynağından borularla 66 kilometre taşınacak olan içme suyu, yapılacak olan 3 adet depoya aktarıldıktan sonra köylere dağıtılacak. 

İçme suyu sıkıntısı yaşanan köylerde başlatılan çalışmaları yerinde inceleyen Muş Valisi Özçimen, yılların ihmalinin bittiğini ve yaşanan dramın sona erdiğini kaydetti. Vali İbrahim Özçimen, "Projenin hayata geçirilmesi 2 milyon 600 YTL'ye mal olmuştur. Genelde evin su işiyle kadınlar uğraştığı için en çok onlar bu çalışmalara seviniyor. Bu çalışmayla bir dram ve yılların ihmali bitiyor. Yıllardan beri su sıkıntısı yaşayan insanlar, bir süre sonra sağlıklı suya kavuşacak. Bu sene Bulanık'ta da Malazgirt'te de yani tüm Muş genelinde susuz köy kalmayacak. Çok büyük bir hizmet atağı içerisindeyiz. Bunu sağlayan devletimize şükranlarımızı sunuyoruz" şekliden konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2006 Cumartesi 16:53:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?