5
Mayıs
2024
Pazar
MUŞ

Yol koşusu gerçekleştirildi

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde çok sayıda ili temsil eden sporcunun katıldığı 'Gençler Yol Koşusu Kupası' Muş'ta yapıldı.
Türkiye Atletizm Federasyonu'nun 2006 yılı faaliyet programında yer alan ve Doğu ile Güneydoğu Anadolu bölgelerinde bir çok ilin katıldığı, 'Gençler Yol Koşusu' Muş'ta yapıldı. 

Muş, Ağrı, Diyarbakır, Malatya, Şanlıurfa, Sivas, Erzurum, Hakkari, Bitlis, Ardahan ve Adıyaman illerinden toplam 82 sporcunun katıldığı yarışta atletler dereceye girebilmek için kıyasıya mücadele etti. Ödül töreninde konuşan Muş Gençlik ve Spor İl Müdürü Hıdır Kalay, yarışların oldukça çekişmeli ve zevkli geçtiğini belirterek, yarışmaya katılan sporcuları tebrik etti. Muş'ta böyle bir organizasyonun düzenlenmesinden ötürü mutluluk duyduklarını kaydeden Kalay, "Çevre illerden gelen atletizm takımları Muş'ta oldukça güzel bir yarış sergilediler. Centilmence ve kıyasıya mücadelenin sergilendiği yarış güzel bir şekilde noktalandı" diye konuştu. 

Düzenlenen yarışta 3 bin metre bayanlarda Diyarbakır atletizm takımı birinci, Ağrı ikinci ve Erzurum üçüncü oldu. 5 bin metre erkekler ketegorisinde ise birinciliği Muş Atletizm Takımı, ikinciliği Ağrı ve üçüncü ise Diyarbakır aldı. Genç bayanlar ferdi sıralamada ise 3 bin metrede Diyarbakır bölgesinden Fatma Batı birinci, İclan Kaçmaz ikinci olurken, üçüncülüğü de Erzurum bölgesinden Esra Güllü aldı. 5 bin metre erkekler ferdi sıralamada ise birinciliği Diyarbakır bölgesinden Mehmet Yıldırım alırken, Muş bölgesinden Alper Demir ikinciliği, Adem Karataş ise üçüncülüğü elde etti. Yarışmada dereceye giren sporcuların ödülleri Muş Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen törenle verildi.
İHA
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2006 Cumartesi 15:25:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?