5
Mayıs
2024
Pazar
MUŞ

Yollara zarar verenlere mahkeme yolu

Muş Valisi İbrahim Özçimen, köy yollarında yapılan asfalta zarar veren vatandaşlar hakkında yasal işlem yapılacağını belirterek, vatandaşların ayaklarına getirilen yatırıma sahip çıkması gerektiğini söyledi. 

Muş'un Korkut İlçesi'nde yapılan asfalt yolların açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi. 

Törene Vali İbrahim Özçimen, AK Parti Muş Milletvekili Seracettin Karayağız, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Eyüp Bölük, İl Genel Sekreteri Ahmet Güngör, kurum amirleri ve köylüler katıldı. Töreninin ardından asfalt çalışmalarıyla ilgili bilgiler veren Vali İbrahim Özçimen, yapılan hizmetlere sahip çıkılması gerektiğini vurguladı. 

Yapılan yolların vatandaşa ait olduğunu söyleyen Özçimen, "Acil bir hasta olduğu zaman hastaneye yetiştirmek zorunda kalacaklar, bir gün cenazeye yetişecekler, bir gün çocuklarını sınava yetiştirmek için çaba gösterecekler. Hem süratli hem de güvenli bir ulaşım yapabilmeleri için biz vatandaşımıza bu hizmeti götürüyoruz. Bu yolların gerçek sahipleri vatandaşlarımızdır. Vatandaşlarımızın verdiği vergilerle bu yollar yapılmaktadır. Bu yola zarar verenlere vatandaşımızın kendisi mani olmalıdır. Gerçekten toplumsal bilince ulaşmak zorundayız. Aksi halde yapılan hizmetler boşa gider. Yeni yapılan asfalt yollarımız birkaç yerde tahrip edilmiş. Vatandaşlarımız tarafından su borusu gibi iş yapılması sebebiyle tahrip edilen çok az bir kısım var, onu da tamir edeceğiz. Ancak asfaltı tahrip eden vatandaşlar hakkında kesinlikle yasal işlem başlatacağız" dedi. 

İl Genel Sekreteri Ahmet Güngör de, Korkut'ta 10 kilometre asfalt çalışması yapıldığını belirterek, "İl genelinde asfalttaki hedefimiz 260 kilometreydi. Şu ana kadar 200 kilometre asfalt çalışması tamamlanmıştır. Stabilize yol yapımında ise 75 kilometre hedefimiz vardı. 128 kilometre bugüne kadar tamamlandı. Stabilize yol yapımını 150 kilometreye çıkarmayı hedefliyoruz" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2006 Çarşamba 15:33:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
naim sayhan IP: 88.226.183.xxx Tarih : 21.11.2006 21:33:07
Muşlu bir vatandaş olarak ak parti iktidarına sonsuz şükranlarımı sunuyorum. memlekete yapılan hizmetlerınden dolayı kutlamak istedim.Bundan böyle başarılarının devamını diler allah ak parti iktidarına yar ve yardımcı olsun, bu dönemde muşumuza yapılan hizmetlerın devamını bekliyor. muşumuzun hizmete ihtiyaçı olduğunu unutmıyalım yarım kalan hizmetlerinin bir an önce bitmesi için tek temenniz. saygılarımla