5
Mayıs
2024
Pazar
EĞİTİM

Öğrenciler bilgilerini yarıştırdı

Muş’ta İlköğretim Okulları arasında yapılan bilgi yarışmasında Yavuz Selim İlköğretim Okulu birinci olurken, ikinciliği Hasköy ve Korkut YİBO paylaştı.

Muş Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından il genelinde yapılan okullar arası bilgi yarışmasında finale kalan okullar kıyasıya yarıştı. 6 okulun finale kaldığı yarışma sonucunda Yavuz Selim İlköğretim Okulu 50 puan alarak birinci olmayı başardı.

Ticaret ve Meslek Lisesi spor salonunda düzenlenen final yarışmalarında Korkut Yunus Emre YİBO ve Hasköy 75. Yıl YİBO 40 puan ile ikinci oldular. Varto Hürriyet İlköğretim Okulu ve Malazgirt Paliye Özgen İlköğretim Okulu 30’ar puan alarak üçüncülüğü paylaşırken, Bulanık Vali Selahattin Hatipoğlu Kız YİBO ise 20 puan alarak dördüncü oldu.

Düzenlenen okullar arası bilgi yarışmasına Belediye Başkanı Necmettin Dede, Milli Eğitim Müdürü İlhami Bayraktar, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, Okul Müdürleri ile çok sayıda öğretmen, öğrenci ve öğrenci velileri katıldı.

Okullar arası bilgi yarışmasından önce bir konuşma yapan Milli Eğitim Şube Müdürü Sebahattin Subaşı, Toplumların bulunduğu seviyeyi belirleyen temel faktörün eğitim olduğunu, refah içerisinde olan bir toplumun refaha eriştirilmesinde veya sefalet içerisinde ise onu bu sefalete düşüren birinci derecenin eğitim olduğunu söyledi.

Eğitimde ilköğretim öneminin asla inkar edilemediğini, temel eğitimini iyi almış öğrencilerin ortaöğretimde ve yükseköğretimde çok daha başarılı olacaklarının aşikar olduğunu vurgulayan Subaşı, “bugün burada yaptığımız bilgi ve genel kültür yarışmaları öğrencilerimizin ilköğretimleri boyunca almış oldukları bilgilerini sınamanın yanında heyecanlarını da arttırarak gelecek öğrenimlerine hazır hale gelmelerini sağlamayı amaçlamaktadır. Yaklaşık on gündür süren bu heyecanlı yarışmalarda sevinen öğrencilerimiz de oldu. Kazananlar da kaybetmiş görünenler de bizim göz bebeklerimizdir. Hepsi birer pırlantadır. Geleceğimizin inşasında hepsinin çok büyük katkıları olacaktır. Sizler bizim medar-ı iftiharımız, geleceğimizin teminatısınız. Sizlere güvenimiz sonsuzdur” dedi.

Emrullah Özbey - Kenthaber / Muş
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2006 Perşembe 14:17:55
Güncelleme :21 Nisan 2006 Cuma 11:26:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
menderes balta IP: 88.254.52.xxx Tarih : 4.12.2008 09:59:11

sizleri tebrik ederim arkadaşlar basarılarınızın devamını dilerim menderes balta