5
Mayıs
2024
Pazar
EĞİTİM

Öğrencilere bilgisayar kursu

Muş Emniyet Müdürlüğü, öğrenim gören öğrencilere, kendi bünyesinde kurduğu kurs ile bilgisayar kursu veriyor.

Özel Harekat Şube Müdürlüğü binasında kurulan ve on bilgisayar ile öğrencilere eğitim veren kursu ziyaret eden Emniyet Müdürü İsmet Türkmen ve Emniyet Müdür Yardımcısı Güner Engüdar, kurs hakkında eğitmenlerden bilgi aldılar.

Kursu açmayı planladıklarını ancak 10 Nisan Polis Haftasının erken açmalarına vesile olduğunu belirten Muş Emniyet Müdürü Yardımcısı Güner Ergüdan, imkanları dahilinde bu kursu sürdüreceklerini belirtti. Ergüdan, “Bu kursu açmayı planlıyorduk, ama 10 Nisan Polis Haftası erken açmamıza vesile oldu. Hedefimiz İlköğretim çağında özellikle 6-7-8. sınıfının öğrencileri. Oysa ki bu arkadaşlara Milli Eğitim’in bu şartlarda bir bilgisayar kursu vermesi mümkün değildir. Sınıflarda bilgisayar dersi olsa dahi her öğrenciye bir bilgisayar düşmüyor. Burada 10 öğrenci seçtik, bu öğrencileri okullarından kendi aracımızla alıyor ve yine kendi aracımızla okullarına tekrar geri bırakıyoruz. Öğrencilerin mağdur olmasını da istemiyoruz. Bu programı yaza kadar devam ettirme çabası içerisindeyiz. Elimizdeki mevcut imkanları öğrencilerimizin hizmetine sunacağız ve gücümüz yettiğince buna devam edeceğiz” dedi.

Kurs eğitmeni Gürsel Doğuç, öğrencilere toplam 30 saat kurs verdiklerini ve bu sürenin operatörlük için yeterli bir süre olduğunu vurgulayarak, “Günlük üç saat bilgisayar eğitimimiz var. Bu eğitimde işletim sistemi olarak Windows 2000’den başlıyoruz, Microsoft Word, Microsoft Excel ve İnternet Explorer derslerini anlatacağız. İki haftalık bir süre içerisinde temel PC (Bilgisayar) kursu eğitimini almış olacaklar. Yaklaşık olarak on öğrencimiz var, hepsinin eğitim durumu gayet güzel, kursta da oldukça başarılılar. Cuma günü öğrencilerimizi sınava tabi tutacağız, sınav sonucunda başarılı olanlara sertifikalarını teslim edeceğiz. Günde üç saatten toplam 30 saat eğitim alıyorlar, bu da operatör olmak için yeterli bir süredir. Şu anda zaten okullarında bilgisayar dersi görüyorlar. Aynı gördükleri eğimi biz burada tekrar ettirmiş oluyoruz” şeklinde konuştu.

Emrullah Özbey - Kenthaber / Muş
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2006 Çarşamba 17:46:10
Güncelleme :6 Nisan 2006 Perşembe 11:37:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?