5
Mayıs
2024
Pazar
EĞİTİM

Öğrencilere meteoroloji dersi

Muş Meteoroloji İstasyon Müdürü Faruk Yolcu, meteorolojinin insanlık için önemli bir hizmet olduğunu ve sektörün gün geçtikçe önem kazandığını söyledi.

"23 Mart Dünya Meteoroloji Günü" münasebetiyle Gazi İlköğretim Okulu'nda düzenlenen konferansta konuşan Faruk Yolcu, 1937 yılından beri Türkiye'de meteoroloji hizmeti verildiğini belirtti. Faruk Yolcu, "23 Mart Dünya Meteoroloji Günü münasebetiyle bir dizi etkinlikler düzenledik. Bu etkinlikler kapsamında il genelindeki 4 okulumuzda meteorolojiyle ilgili konferans düzenleyeceğiz. Gazi İlköğretim Okulu da bu okullarımızdan birisidir. Konferanslarda meteoroloji bilimi ve meteorolojiyi tanıma konularına yer verilecektir. Bir ders süresince öğrencilerimiz meteoroloji konusunda bilgilendirilecektir. Meteoroloji atmosferde meydana gelen hava olaylarını nedeniyle inceleyen ve bu hava olaylarının canlı ve cansız varlıklar için doğuracak sonuçları araştıran bir bilim dalıdır. Meteor kelimesi atmosferde yere düşen veya düşmeyen ortak cisimlerin genel adıdır. Meteorolojide bu cisimleri araştıran bir bilim dalıdır. Ulaştırma, savunma, sağlık ve adalet gibi kuruluşlara meteorolojinin büyük katkıları olmaktadır" dedi.

Meteorolojiyle ilgili konferansların önümüzdeki pazartesi günü Muş Lisesi'nde ve salı günü Rekabet Kurumu Lisesi'nde gerçekleştirileceği bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 17 Mart 2006 Cuma 16:19:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?