5
Mayıs
2024
Pazar
EĞİTİM

Öğrencilerin kar çilesi

Muş'un Karağaç Beldesi'ne bağlı Çubuk Köyü Şero Mezrası'nda, yolların kapalı olması ve çığ tehlikesi sebebiyle bir haftadan beri okullarına gidemeyen öğrenciler, Sivil Savunma Müdürlüğü ekipleri tarafından zorlu bir yolculuktan sonra Muş'a ulaştırıldı.

Bir haftadan beri okulların açılmasına rağmen şehre gelemeyen 12 öğrenci, güçlükle Muş'a ulaştırıldı. Sabah saat 06.00 sıralarında yola çıkarak uzun bir süre karlı dağları aşan öğrenciler, daha sonra kendilerini karşılamaya gelen Sivil Savunma Müdürlüğü'nün kar motoruna bindirilerek Muş'a getirildi. Öğrencilerin şehre ulaştırılması için Muş Valiliği Kriz Merkezi'ne bilgi verilmesinin ardından harekete geçen ekipler, bir süre kar motoru ile yol kat etti.

Yolda çığ tehlikesi olması sebebiyle kar motorunu bırakıp yollarına bir müddet de yaya olarak devam eden Sivil Savunma Müdürlüğü ekipleri, sabahın erken saatlerinde yola çıkan öğrencilerle yolda karşılaştı. Yaşları küçük olan öğrencileri kucaklarına alarak kar motoruna kadar getiren ekipler, yaklaşık 8 saatlik zorlu bir yolculuktan sonra Muş'a ulaşabildi.

Öğrencileri Muş'a getirmek için zorlu bir yolculuk gerçekleştirdiklerini söyleyen Sivil Savunma Müdürlüğü'nde görevli Maşallah Çelik, "Muş Valiliği Kriz Merkezi'ne bilgi ulaşmasından sonra öğrencileri kurtarmak için yola çıktık. Çığ sebebiyle kar motoruyla uzun süre gidemedik. Ancak yaya da olsa öğrencilere ulaşabildik. Karın oldukça fazla olduğu karlı dağları aşarak öğrencilerimizi okullarına getirmeyi başardık" dedi.

Kış mevsimi sebebiyle okullarına gidemeyen öğrencilerden Barış ve Erdem Taş isimli öğrenciler, "Köyümüzün yolu kapalı olduğu için okula gidemedik. Bir haftadır okullar açılmasına rağmen okula gidemediğimiz için Sivil Savunma Müdürlüğü gelip bizi kar motoruyla okulumuza ulaştırdı" diye konuştular.

.
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2006 Pazartesi 18:39:16
Güncelleme :13 Şubat 2006 Pazartesi 19:04:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?