5
Mayıs
2024
Pazar
EĞİTİM

Öğretmenlerin büyük görev aşkı!

Muş'un Karlıdere Köyü'nde görev yapan 2 öğretmen, Sivil Savunma Müdürlüğü'nün kar motoruyla okullarına ulaştı.

Çetin kış şartlarının yaşandığı Muş'ta oldukça fazla yağan kar, eğitimi de olumsuz yönde etkiliyor. Çok sayıda köy yolunun kapalı bulunduğu Muş'ta yarıyıl tatilinin bitmesinin ardından köylerde görev yapan öğretmenler, okullarına zor şartlar altında gidebiliyor.

Yarıyıl tatilinin ardından Ali Haydar Demirel ve Dündar Azbay isimli öğretmenler, görev yaptıkları Karlıdere Köyü yolunun kardan dolayı kapalı olması sebebiyle okullarına gidemeyince, Muş Valiliği'ne müracaatta bulunarak yardım istedi. Olayın resmi makamlara intikal ettirilmesinin ardından harekete geçen Sivil Savunma Müdürlüğü ekipleri, iki öğretmeni kar motoruna bindirerek Karlıdere Köyü'ne ulaştırdı.

Karlıdere Köyü İlköğretim Okulu'nun çevresini tamamen kaplayan karları temizlemeye başlayan öğretmenler, öğrencilerin okula gelmeleri için yolları da açacak.

Zor şartlara rağmen görev yerlerine gidebilmek için mücadele eden öğretmenler Ali Haydar Demirel ve Dündar Azbay, öğrencilerin eğitimden geri kalmamaları amacıyla çetin kış şartlarına rağmen köylerine gitmeye çalıştıklarını söyledi. Demirel ve Azbay, "Yol kardan dolayı ulaşıma kapalı olduğu için köye gidemedik. Yarıyıl tatili bittikten sonra kar engeline takıldık.

Ancak biz olayı Valiliğe bildirdikten sonra Sivil Savunma Müdürlüğü'ne ait kar motoruyla görev yerimize ulaştık. Şu anda burada kar kalınlığı 2 metrenin üzerinde. Okulumuz tamamen kara gömülmüş durumda. Okulun yolunu kendi imkanlarımızla açtıktan sonra öğrencilerimiz okula gelmeye başlayacaklar. Tüm zorluklara rağmen eğitim yapabilmek mutluluk verici" dediler.

.
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2006 Salı 22:07:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?