5
Mayıs
2024
Pazar
EĞİTİM

Yoksul öğrencilere yemek

Muş'un Varto İlçesi'nde, taşımalı sistemle lise eğitimlerini sürdüren ve çoğunluğu yoksul olan öğrencilerin yemek sorunu çözüldü.

Köylerden ve uzak mahallelerden araçlarla ilçe merkezine gelen ve Varto Lisesi'nde eğitim öğretimlerini sürdüren öğrencilerin, öğle yemeği için çektiği sıkıntılar nihayet giderildi. Varto Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Varto Belediyesi tarafından sağlanan araçlarla 26 köy ve uzak mahallelerden ilçe merkezine gelen ve akşam evlerine dönen 189 öğrenciye, kiralanan bir lokantada öğle yemeği verilmeye başlandı.

Yetkililer, bir süre öncesine kadar bazı öğrencilerin yaya olarak ilçeye gelmek zorunda kaldığını, öğlen yemeğini yiyemedikleri için aç kaldıklarını belirtti. Sorunun iletildiği Muş Valisi İbrahim Özçimen ile Varto Kaymakamı Dr. Mehmet Tanışır'ın destekleri sonucu, öğrencilerin ilk önce ulaşım, daha sonra yemek sıkıntılarının aşıldığını belirten yetkililer, "Öğrenciler, kiralanan lokantada İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin gözetiminde öğle yemeklerini yedikten sonra araçlarla geri götürülmektedir" dedi.

.
Yayın Tarihi : 8 Mart 2006 Çarşamba 17:19:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
metin yağcı IP: 85.98.184.xxx Tarih : 9.03.2006 22:40:53
başta sayın valimiz ve konuda emeği geçen tüm ilgilive yetkilileri saygıyla tebrik ederim