5
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

Fidan satışları başladı

Bahçe ve bağ sahiplerinin merakla beklediği meyve fidanı satışları başladı. Satıcılar geçen yıla oranla fiyatların daha düşük olduğunu kaydederken, “geçen yıl 5 YTL’den sattığımız meyve fidanlarını bu yıl 4 YTL’den satıyoruz” dediler.

Baharın gelmesi ile birlikte başta bağ ve bahçe sahipleri olmak üzere ağaç severlerin beklediği meyve fidanı satışları başladı. Meyve fidanlarının tanesinin 4 YTL olduğunu kaydeden satıcılar, geçen yıla oranla daha düşük fiyata sattıklarını söylediler.

Meyve fidanlarının tanesini geçen yıl 5 YTL’ye sattıklarını ancak bu yıl bu rakamın daha düşük olduğunu söyleyen meyve satıcılarından Abdulmenav Çelik, “yaklaşık 3 bin tane meyve fidanı getirdim. Bunların arasında elma, armut, kaysı, kiraz, şeftali, ayva ve dut gibi fidanlar var. Tanesini 3 YTL’ye alıyoruz. Nakliyat, işçilik ile birlikte buraya getirmek bize 3 YTL 500 YKR’ye mal oluyor. Biz de bunların tanesini 4 YTL’den satıyoruz” dedi.

Meyve fidanlarını satarak geçimini sağladığını kaydeden Çelik, günde ortalama 50-70 fidan sattığını bazen daha az sayıda satış olduğunu bazen de 200 fidan satışı yaptığını kaydetti.
Ağaç severlerin büyük ilgi gösterdiği meyve fidanlarının satışına PTT Binası karşısında başlayan satıcılardan Mustafa Mete adlı satıcı, meyve fidanlarını İzmir, Bursa ve Tokat gibi vilayetlerden getirdiklerini belirtti.

Havaların ısınması ve baharın gelmesi ile birlikte meyve fidanları satışına başladıklarını söyleyen Mete, Nisan ayı sonuna kadar satışların devam edeceğini ve yaklaşık 3 bin meyve fidanı getirdiğini söyledi.

Valilik tarafından başlatılan yeşil kuşak Projesi sayesinde bağcılığa yeniden gönül veren vatandaşların meyve fidanı satışına daha çok ilgi gösterdiğini söyleyen Remzi Düzener, “Bende bir bağcı olarak dört gözle meyve fidanlarının gelmesini bekliyordum. Valilik sayesinde bağlarımıza geri döndük. Üzüm ve meyve ekerek bağlarımızı canlandırmaya başladık. Bu yılda ihtiyacımız kadar meyve fidanı alıp bağlarımızı güzelleştirmeye devam edeceğiz” dedi.

Emrullah Özbey - Kenthaber / Muş
Yayın Tarihi : 28 Mart 2006 Salı 16:31:07
Güncelleme :28 Mart 2006 Salı 18:51:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?