5
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

Halde don tedirginliği

Muş Belediyesi Sebze Hali'nde sebze ve meyve komisyonculuğu yapan esnaf, Adana'dan Muş'a getirdikleri sebze ve meyvelerin yolda donmaması için büyük çaba sarf ediyor.

Son günlerde etkisini gösteren soğuk havalar, komisyoncuları da etkiledi. Adana'dan kamyonlarla Muş'a getirilen sebze ve meyveleri kat kat örtülerle örterek donmadan satışa sunmaya çalışan komisyoncular, kış mevsiminde çalışmalarının oldukça sıkıntılı geçtiğini söylüyor. Adana'dan yola çıkan araçların en erken şekilde Muş'a ulaşması için çaba gösterdiğini söyleyen komisyoncular, ürünlerinin yolda donması durumunda büyük bir zararla karşı karşıya kalacaklarını belirtti.

Muş Belediyesi Sebze Hali'nde komisyonculuk yapan Celal Aniç isimli esnaf, kış mevsiminde çok zor şartlar altında çalışmak zorunda kaldıklarını söyledi. Her yıl kış mevsiminde malların donmaması için soğuklarla mücadele ettiklerini kaydeden Celal Andiç, "Sebze arabaları kış mevsimi olması sebebiyle 15-16 saatte ancak Muş'a ulaşabiliyorlar. Kış mevsimi bizleri gerçekten olumsuz yönde etkiliyor. Sebze ve meyvelerin yolda donmaması için çok iyi şekilde kaplanması gerekiyor. Arabalar yüklendikten sonra en az üç kat örtülerle kapatılıyor. İlk önce kağıtla kapatılan ürünler daha sonra iki kat daha çadır ve battaniyelerle kapatılmak zorunda. Aksi taktirde yolda kesinlikle buz tutar. Küçük bir yerden soğuk aldığı zaman ürünlerde donma yaşanıyor. Bu sebeple kış mevsiminde sıkıntılı ve stresli çalışıyoruz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2006 Çarşamba 16:22:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?