5
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

Tekel'den yeni kapamalar

TEK-GIDA İş Sendikası Başkanı Cengiz Arslan, özelleştirme kapsamında işini kaybeden çalışanların mağdur edilmemesi için çıkarılan 4046 sayılı yasanın, mağduriyeti gidermediğini söyledi.

TEKEL Başmüdürlükleri'nden 42 tanesinin kapatılması karanının ardından İHA muhabirine açıklamalarda bulunan TEK-GIDA İş Sendikası Başkanı Cengiz Arslan, TEKEL Baş Müdürlükleri'nin kapatılması kararının TEKEL Yönetim Kurulu'ndan çıktığını ve işin artık Özelleştirme Yüksek Kurulu tarafından takip edildiğini kaydetti. Muş TEKEL Başmüdürlüğü'nde 4 memur ve 22 işçinin bulunduğunu bu personellerinde 4046 sayılı yasadan faydalanmalarının sağlanılacağı tahmininde bulunduklarını anlatan Cengiz Arslan, "Kapatılması kararlaştırılan 42 başmüdürlük arasında bulunan Muş TEKEL Başmüdürlüğü'nün 5 dönümlük arazisinin de satılmasıyla ilgili gelişmeler yaşanmakta. Bu bir özelleştirme sürecidir" dedi.

Hükümet tarafından çıkarılan 4046 sayılı yasayla ilgili açıklamalarda da bulunan Cengiz Arslan, 4046 sayılı yasanın yeni işten çıkarılacak çalışanları mağdur ettiğini ifade ederek, "Yasa 1992 yılından sonra işten çıkarılan ve çıkarılacak olan devlet çalışanlarının mağdur edilmemesi için çıkarıldı. Ancak bu yasa önceden işten çıkarılmış olup da boşta olanlar için gerçekten iyi. Ancak yeni işten çıkarılacak çalışanlar için hiç hoş olmayan bir durum. Şu anda TEKEL'de çalışan ikramiyesi ve mesaisiyle birlikte bin 300 YTL maaş alan bir personel havuzda bekletiliyor. Daha sonra en az dört ay ve en fazla 10 ay sözleşmeli olarak çalıştırılıyor. Bu şekilde çalışan lise mezunlarına 460 YTL ve üniversite mezunlarına da 580 YTL maaş veriliyor. Önceden işten çıkarılmış ve boşta olanlar için iyi bir durum, ancak yeni işten çıkarılacaklar için bu tamamen mağdur edilmektir" diye konuştu.

Özelleştirme çalışmaları kapsamında Hasköy ve Kızılağaç tütün depolarının kapatıldığını sözlerine ekleyen Cengiz Arslan, "Hasköy Tütün Deposu'nda görevli olan 76 personel ile Kızılağaç Tütün Deposu'nda görevli 6 personel, TEKEL Müdürlüğü bünyesinde görevlendirildi. İki depo tamamen kapatıldı. Şu anda Hasköy Depoları'nın güvenliği için 7 tane güvenlik görevlisi bulunduruluyor. Önceden tütün teslim edilen depolar artık faaliyet yürütmeyecek" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2006 Çarşamba 16:14:57
Güncelleme :18 Ocak 2006 Çarşamba 16:26:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?