5
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

Ticaret darboğazda

Muş Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Orhan Demirtürkoğlu, çiftçilerin günden güne maddi sıkıntı içine girdiğini, şehirdeki ticaretin bitme noktasına geldiğini öne sürdü.

Makamında yaptığı açıklamada Muş'taki esnafın zor günler geçirdiğini söyleyen Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Orhan Demirtürkoğlu, "Köylü aç olunca şehirlide aç olur" dedi. Muş çiftçisinin ektiği pancar ve tütüne kota getirildiğini belirten Demirtürkoğlu, "Çiftçi bunları ekemiyor. Buğday zaten para etmiyor. Hayvancılık zaten içler acısı durumda. Çiftçi ahırında hayvana yedirdiği yemin parasını çıkaramıyor. Hal böyle olunca çiftçi çok zor günler geçiriyor. Çiftçimiz sıkıntı içinde olunca bu esnafımıza da yansıyor. Ticaret büyük oranda çiftçiye, köylüye bağlıdır. Çiftçimizin köylümüzün alım gücü ne kadar iyi olursa ticaret ve esnafın durumu o kadar iyi olur" diye konuştu.

Kış mevsimi dolayısıyla çiftçilerin şehre az geldiklerini ifade eden Demirtürkoğlu, şunları dile getirdi: "Kış nedeniyle yollar kapalı. Bu sebeple çiftçi sık sık şehre gelemiyor. Çiftçi zor durumda; ama şehre gelişinde ister istemez ticarette bir hareket gözleniyor. Şu anda esnaf tamamen memura endeksli durumda. Memurumuz da kredi kartına bağlanmış kalmış. Ay başında memurumuzun maaşı kredi kartı borcuna gidiyor. Yani şu anda Muş'ta esnafın, çiftçinin ve memurun durumu hiç hoş değil. Bu ne zaman düzelecek, esnafın cebine ne zaman para girecek belli değil."

.
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2006 Cuma 13:35:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?