5
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

Tütün üreticisine ödeme

Muş Kızılağaç Tütün Kooperatifi ile sözleşme imzalayan ve geçtiğimiz ay içerisinde üreticilerden 100 ton tütün teslim alan Amerikan Türkiye Tütün (TTL) Firması, çiftçilere ödeme yaptı.

Amerikan Sipirer Firması'nın tütün teslim alıp çiftçilere ödeme yapmasının ardından TTL Firması da bayram öncesi çiftçilerin yüzünü güldürdü. 372 çiftçiden 100 ton tütün teslim alan ve çiftçilere 422 bin YTL ödeme yapan TTL Firması yetkilileri, gelecek yıl daha fazla tütün alımı yapacaklarını söyledi. Bayram öncesi çiftçilere ödeme yapılmasının Muş ekonomisine önemli bir hareket kazandıracağını söyleyen Muş Kızılağaç Tütün Kooperatifi Başkanı Şehmus Solgun, tütün ekiminin yeniden canlanacağını belirtti.

Muş Kızılağaç Tütün Kooperatifi binasında çiftçilere yapılan ödeme öncesi bir konuşma yapan ve tütün ekicisini güzel günlerin beklediğini kaydeden Şehmus Solgun, "Tütüne getirilen kotanın ardından ekici çok zor günler yaşıyordu. Ama artık ekicimiz de, bizler de Muş halkı da oldukça umutlu. Bu yıl iki firmaya 200 ton deneme amaçlı tütün teslim ettik. Gelecek yıl teslim edeceğimiz tütün miktarı artacak. Bunun yanında bizimle görüşme yapmak isteyen ve tütün almak isteyen başka firmalar da bulunmaktadır. Bayram ertesi bizimle sözleşme imzalamak isteyen firmalarla görüşme yapacağız. Muş'tan özel şirketlere tütün satışı işini oturttuktan sonra Muş gün geçtikçe kalkınmaya başlayacaktır. Şu ana kadar yaptığımız görüşmeler oldukça olumlu. Yani gelecek yıl çiftçimiz istediği kadar tütün ekebilir" dedi.
TEKEL'e tütün teslim eden çiftçinin bir yıl sonra parasını alabildiğini kaydeden Solgun, "Özel sektörle çalışmak çok farklıdır. Özel sektör en kaliteli tütünü alıyor ve tütün aldıktan bir ay sonra da parasını ödüyor. Bu yıl yaklaşık olarak Muş ekonomisine 750 bin YTL ekstradan para girdi. Gelecek yıllarda bu rakam daha artacaktır. Çiftçimiz kazandıkça esnafımız da kazanacaktır. Böylece Muş kalkınacaktır" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2006 Çarşamba 17:35:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?