5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

"Alo 150" hattı tanıtıldı

Muş’ta vatandaşların sorun ve şikayetlerini Başbakanlığa iletmesi amacı ile kurulan 'Alo 150' hattının tanıtımı Muş Valiliği toplantı salonunda yapıldı.

Muş Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Bülent Solmaz tarafından gerçekleştirilen tanıtım toplantısında BİMER, en ince ayrıntılarına kadar anlatıldı. Vatandaşın sorun, sıkıntı, öneri ve görüşlerini Başbakanlığa iletmesi için çok önemli bir sistemin kurulduğunu anlatan Bülent Solmaz, artık vatandaşlar istedikleri zaman Alo 150 Başbakanlık İletişim Merkezinde ücretsiz telefon hattı ile de dilekçe vermeden görüşlerini ve düşüncelerini aktarabileceklerini bildirdi.

BİMER sisteminin nasıl çalıştığını valilik toplantı salonunda kurum amirleri ve memurlara anlatan Muş Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Bülent Solmaz, “Sisteme girerken, Internet Explorer’ın adres satırına http://195.140.196.201/bimer yazıp açılan sayfada kullanıcı adı TC Kimlik numaranızı yazın ve şifre olarak da aynı TC kimlik numarasını kullanın. Daha sonra gelen menü de ilk girişte bir defaya mahsus şifre değişikliği yapılıp devam bu tonuna basarak sisteme giriş yapılır. Sisteme giriş yaptıktan sonra sol tarafta bulunan BİMER soy ağacının altında Muş’u göreceksiniz. Başındaki (+) artıya bastığımızda alt birimler açılacaktır. Kendi kurumumuzu bulup üzerine tıklıyoruz. Yeni başvuru işlemlerini ise butonun altında bulunan Yeni başvuru ekle kısmına basarak burada yazılı bulunan başvuru sahibi bilgilerini sisteme girdikten sonra, kaydet bu tonuna basıyoruz. Daha sonra başvuru bilgilerine geri dön bu tonuna basarak burada açılan sayfada müracaatın şeklini ve talebini yazıp kaydet bu tonuna basıyoruz. Yeni başvuru işlemleri bu tonu altında bulunan yeni başvurular kısmına basarak evrakı göndermek için sonda bulunan yani detay kısmına basıyoruz. Burada evrak ile ilgili hangi işlemi yapacaksak sevk yada işlem butonlarından birini seçip gereğini yapıyoruz. Gerek İnternet üzerinden evrak gelmişse veya ben girmişsem yada başka bir kurumu ilgilendiriyorsa evrakın sonunda bulunan devam bu tonunu basarız. Gelen sayfada gereği yada bilgi kısmını işaretleyip gönder but onuna basarak işlemi tamamlarız. Yeni kullanıcı ekleme linkini tıklayarak kullanıcıyı ait bütün bilgileri girip şifre kısmını boş bırakmalıyız. Çünkü sistem ilk girişte TC kimlik numarasına hep kullanıcı adı hem de şifre olarak tanıyor. Sisteme her gün en az bir kere girilmeli ve sevk edilen başvurular linki altındaki gelen kutsunu mutlaka kontrol etmeliyiz. Gelen evrak ile ilgili yapılan çalışma neticesi vatandaşa bildirdikten sonra evrakın sonunda bulunan detay kısmına tıklayıp gelen sayfada işlem kısmına tıklayarak yaptığımız işlem ile ilgili açılan sayfada uygun yeri mutlaka doldurup kaydetmeliyiz” dedi.

Bülent Solmaz, vatandaşın hizmetine kurulan bu sistem ile işlerin daha süratli bir şekilde yapılacağını anlattı. Kurum amirleri ve memurların soruların cevaplayan Bülent Solmaz Yaklaşık 13 milyara mal olan BİMER sisteminde 2 adet bilgisayar, 1 adet telefon ve bunlara ait malzemelerin yer aldığını söyledi.

Emrullah Özbey - Kenthaber / Muş
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2006 Cuma 18:50:12
Güncelleme :10 Nisan 2006 Pazartesi 14:36:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Rahim ÇETİN IP: 81.215.62.xxx Tarih : 5.11.2008 15:47:03

"Alo 150" hattı hayırlara vesile olması dileği ile...............