5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

"Sağlıklı aile güçlü toplum"

İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’ ne bağlı 'Zafer Toplum Merkezi' tarafından ‘Aile Haftası’ dolaysıyla Muş Ticaret Meslek Lisesi Spor Salonu'nda bir konferans düzenlendi. Konferansa, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı Zafer Toplum Merkezi Müdürü Yunus Soykan, Sosyal Hizmetler Uzmanı Aysel Kurtkan, Muş Barosu’ndan Avukat Semray Aslan ve vatandaşlar katıldı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından konuşan Zafer Toplum Merkezi Müdürü Yunus Soykan, sağlıklı aile yapısıyla sağlıklı toplumların oluşturulabileceğini ifade ederek; "Aile toplumun temel çekirdeğidir" dedi. 

Avukat Semray Aslan, "Bütün toplumlarda aile çok değerlidir. Sağlıklı olmayan aile yapısı, sağlıksız toplum demektir. Çocuklar en doğal öğrenmeyi, ahlaki ve vicdani değerleri, ailede öğrenir. Sağlıklı aileler, güçlü toplumlar demektir. Ailelerin sorunlarıyla uğraşmak, toplumun sorunlarıyla uğraşmak demektir. Günümüzde aile içinde yaşanan sosyal sorunlar artık toplum düzeyinde ele alınmaktadır. Sosyal hizmetin temel felsefesi aileyi ele almaktır. Ülkelerin genel politikaları ailelerin refahını ön planda tutmalıdır" şeklinde konuştu.
 
Konuşmasında, teknolojinin aile yapısında oluşturduğu değişikliklere de değinen Aslan, "İnsanların ekonomik sorunlarının çokluğu lüks yaşama isteği insan ilişkilerinde ve kültürde önemli yer tutan aile ilişkilerini azaltmıştır. Yalnızlık ve duygusal paylaşım azlığı insanların psikososyal sorunlarını arttırmış ve bu da günümüz de alternatif hizmetlerin ortaya çıkmasına zemin hazırlamıştır" dedi.
 
Baroda danışmanlık ücreti almadan insanlara hakları konusunda bilgi verdiklerini anlatan Avukat Semray Aslan, bundan yararlanmak için hak ihlalinin beklenmemesi gerektiğini sözlerine ekledi.


Emrullah Özbey-Kenthaber
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2006 Cuma 13:06:00
Güncelleme :19 Mayıs 2006 Cuma 16:32:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
şener SEYREK IP: 85.98.104.xxx Tarih : 23.05.2006 10:46:08
Böylesine önemli bir konuda bu çalışmalarından dolayı sizi kutluyorum.Sağlıklı Aile Güçlü Toplum Güçlü Toplum Sağlıklı Aile ikiside olması gerekenlerden vede olmazsa olmazlardan günümüzde sağlıklı ailenim oluşabilmesi için güçlü toplumun önemi dahada artmaktadır.Yani en önemli eğitim aile içerisinde başlamaktadır.Eğitim doğuştan başlayıp ölene kadar devam eder burdada anne ve babaya en önemli dönemlerde çok işler düşmektedir.Ailede başlayan eğitim çocuklarımızın geleceğini dahada farklılaştıracaktır ve ailemizde yetişen çocuklarımız ilerde sağlıklı bir aile yapısını ve onların toplandığı guruptada güçlü bir toplum oluşacaktır.Sonuçta çocuklarımızdan birinci derecede sorumlu kişiler yine biz anne ve babalarız en önemli öğretmen biziz Günümüze baktığımızda suc oranlarındaki artışlar ciddi boyutlara ulaşmış ve bunların içinde ne yazıkki çocuklarımız daha fazla görünmekte sosyal sorunumuz haline gelen tinerci yine cocuklarımız sigara içme yaşının ilk okul seviyesinde olmuş olduğunu görüyoruz bunlarda bizim çocuklarımız.Özellikle tv lerde izlenen filmler çocuklarımıza kötü örnek olmakta ve bununla beraber okullarımızda şiddet ve şiddete baş vurulmakta ve şiddet olayları daha da artmaktadır yine baş rollerde bizim çocuklarımız,filmlerin etkisine kapılmış olan çocuklarımız onlar gibi yürümekte onlar gibi konuşmakta onlar gibi davranmakta onlar gibi hayatlarına yön vermeye çalışmaktadır.Alkol sigara bağımlılığı ve kötü ahlak tv lerin sayesinde dahada teşvik edilmektedir olumsuz tv programların izlenmemesi gerektiğini çocuklarımıza demedikten sonra bu sorunlarımız daha da artacaktır Biz anne ve babalara burda daha da çok iş düşmektedir bırakalım çocuklarımızın tv lerin yön vermesini biz kendimiz onlara yön vermek durumundayız ilimizdeki ailelerimizin çocuk sayılarının fazlalığını göz önüne alırsak ne kadar yetersiz kalacağımız ortadadır.Bu gidişle ne sağlıklı bir aile nede güçlü bir toplum oluşacaktır. Bu anlamda böylesine önemli bir konu ile ilgili zafer toplum merkezi müdürü Yunus SOYKAN,sosyal hizmetler uzmanı aysel KURTKAN,ve Muş Barosundan katılan Avukat semray ASLAN,a çok teşekkür ederim ve bununla alakalı çok katılımlı konferansların yapılması ve bunun ilk ve son olmamasını diliyorum bu duyarlılığı gösterdiğiniz için sizleri gönülden tebrik ediyorum........