5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Acil yolu genişletiliyor

Muş Sağlık Meslek Yüksek Okulu’nun duvarı yıkılarak acil yolunu genişletme çalışmalarına başlayan Belediye ekipleri Muş Devlet Hastanesi Acil Servis yolunu 3.5 metre daha genişletecek.

Acil yolu 3,5 metre daha genişletilerek duble yol haline getiriliyor. İş makineleri ile Muş Sağlık Meslek Yüksekokulu'nun acil yoluna bakan bölümündeki duvarları yıkılarak çalışmalar başlatıldı.

Konu hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Necmettin Dede, 12 metre olan yolu 3,5 metre daha genişleterek 15,5 metreye yükselteceklerini belirtti.

Özellikle Ambulansların gidip geldiği yolda trafik yoğunluğunun yaşandığını söyleyen Belediye Başkanı Necmettin Dede; “Acil servise gidip gelen ambulanslar zor anlar yaşıyordu. Özellikle köy minibüslerinin de o yolu tercih etmesi, yolu daha kullanılamaz hale getiriyordu. Sağlık Meslek Yüksekokulu, rektörlük ve Sağlık Bakanlığı ile yaptığımız görüşmeler neticesinde, okulun duvarını yıkıp yolu 3,5 metre daha genişleteceğiz. Yolu asfaltladıktan sonra da okulun duvarını tekrar yapacağız. Ayrıca okulun bahçe düzenlemesi de belediye tarafından yapılacak. Şu anda yolda bulunan elektrik direklerini de oradan kaldıracağız. O yol bir nevi protokol yolu olacak. Ambulanslar o yolda bundan böyle sıkıntı yaşamayacaklar” dedi.

Asfalt çalışmalarına da başladıklarını sözlerine ekleyen Başkan Necmettin Dede, Asfalt Şantiyesi'nin bakımda olduğunu belirtti. Dede, şantiyenin bakımının bitmesinden sonra belediye ekiplerinin gece gündüz çalışacağını söyledi.

Emrullah Özbey - Kenthaber / Muş
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2006 Pazar 16:19:22
Güncelleme :16 Nisan 2006 Pazar 17:24:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?