5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Ağır kış şartları

Ağır kış şartlarının hüküm sürdüğü Muş'ta, uzak köy ve mezralardaki Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) öğrencileri, Sivil Savunma Müdürlüğü'ne ait kar motoruyla okullarına taşındı.

Yarıyıl tatilinin bitmesinin ardından öğrencilerin okullarına gitmesini kolaylaştırmak için geniş kapsamlı bir çalışma başlatıldı. Minibüs ve Sivil Savunma Müdürlüğü'nün kar motoruyla köyleri dolaşan ekipler, yolun kapalı olduğu bölgelerde kar motoruyla evlerinden aldıkları öğrencileri minibüslere bindirip okullara ulaştırıyor. Hasköy İlçesi'nin Karakütük Köyü'ndeki öğrencileri okullarına ulaştırmak için çalışma yapan ekipler, köyün dışında bulunan evlerdeki öğrencileri kar motoruyla taşıyarak minibüse kadar getirdikten sonra okullarına götürdü Kar kanılığının 1.5 metreye ulaştığı Muş'ta, öğrencilerin can güvenliği ve eğitimlerine zamanında başlamaları amacıyla bu yıl ilk kez başlatılan uygulama vatandaşların büyük beğenisini kazandı.

Muş'ta oldukça çetin bir kış mevsiminin yaşandığını ifade eden Muş Valisi İbrahim Özçimen, öğrencilere eğitim kolaylığı sağlamak için tüm imkanları seferber ettiklerini söyledi. Köy yollarını açma çalışmalarının sürdüğünü ancak ulaşım sıkıntısı yaşanan köylerdeki öğrencilerin okullarına ulaştırılması için bir dizi çalışma başlattıklarını kaydeden Vali Özçimen, "Öyle köylerimiz var ki yolunu açtıktan hemen sonra tipi sebebiyle yolu tekrar kapanıyor. Bu şekilde olan yerleşim birimlerindeki öğrencilerimizi Sivil Savunma Müdürlüğü'nün araçlarıyla evlerinden alıp yolun açık olduğu bölgeye kadar getiriyoruz ve oradan da minibüslerle okullarına teslim ediyoruz" dedi.

Öğrencileri evlerinden kar motoruyla taşıyan Sivil Savunma Müdürlüğü'nde görevli Maşallah Çelik ise, yarı yıl tatilinin bitmesiyle birlikte kar sebebiyle ulaşımı olmayan yerleşim birimlerindeki öğrencileri kar motoruyla alıp yolda bekleyen minibüse bindirerek okullarına ulaştırdıklarını söyledi.

.
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2006 Pazar 16:21:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?