5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Arama kurtarma timi

Muş Emniyet Müdürlüğü Özel Hareket Şubesi tarafından kış şartlarında görev yapacak "Arama-Kurtarma Timi" kuruldu.

Kış mevsiminin oldukça çetin geçtiği Muş'ta, Emniyet Müdürlüğü tarafından arama ve kurtarma görevinin yanı sıra ağır kış şartlarında emniyet görevi yürütecek 12 kişilik "Arama Kurtarma Timi" kuruldu.

Özel Harekat Şubesi'nde görevli polislerden oluşturulan ekip, haftanın üç günü kayak, kar motoru ve kış şartlarında arama kurtarma konularında eğitiliyor. Muş Kayak Evi'nde gerçekleştirilen eğitim çalışmalarında, silahlı ve silahsız eğitimler aralıksız sürdürülürken, emniyette görevli uzmanlar tarafından verilen eğitimin bir ay süreyle devam edeceği bildirildi.

Muş Kayak Evi'nde eğitimlerini sürdüren ekibi denetleyen Muş Emniyet Müdürü İsmet Türkmen, çetin kış şartlarında görev yapacak "Arama Kurtarma Timi"ni sürekli göreve hazır olacak hale getirmeyi planladıklarını söyledi.

Kış mevsiminin çetin geçtiği Muş'ta yetişmiş personellerle görev yapılması gerektiğini belirten Türkmen, "Bu ekibimiz, tam teşekküllü olarak hazır hale getirildikten sonra Muş Valiliği'nin emirleri doğrultusunda hareket ettirilecek. Valiliğin emirleri doğrultusunda Sivil Savunma Müdürlüğü ile birlikte çalışma yürütebilecek ekip, her türlü kış şartlarına hazır şekilde eğitilecektir. Ekibimiz çalışmalarını kar motoru, kayak ve arama kurtarma konularında yapıyor. Acil durumlarda bu ekibimiz müdahale edebilecek. İnşallah herhangi bir acil kurtarma olayı yaşanmayacak ama biz yine de ekiplerimizi hazır vaziyette bekleteceğiz"dedi.

.
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2006 Perşembe 15:33:51
Güncelleme :26 Ocak 2006 Perşembe 17:18:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?