5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Belediyede kar mesaisi

Muş Belediyesi, şehirde biriken karları temizlemek için hummalı bir çalışma başlattı. Ekipler, gece mesaisi yaparak kamyonlarla şehir dışına kar taşıyor.

Muş'ta hayatı adeta felç eden kar yağışının ardından, Muş Belediyesi tarafından başlatılan kar temizleme çalışmaları aralıksız sürdürülüyor. İlk olarak İstasyon ve Cumhuriyet caddeleri üzerindeki karları temizleyen Muş Belediyesi ekipleri, şehir içindeki karları temizlemek için çalışmalarını 24 saat kesintisiz olarak sürdürüyor. Karla mücadele çalışmalarının belediyeye büyük bir külfet getirdiğini ve karla mücadelenin oldukça zor olduğunu belirten Muş Belediye Başkanı Necmettin Dede, her şeye rağmen çalışmaların kesintisiz sürdürüldüğünü söyledi.

Kar kalınlığının şehir merkezinde 1 metre 18 santimetreye ve Muş Ovası'nda ise 1 metre 45 santimetreye ulaştığını kaydeden Necmettin Dede, "Hava sıcaklıkları gece eksi 20, gündüz ise eksi 10 derece arasında seyrediyor. Kar yağışı, yaşamı olumsuz yönde etkilemekle beraber belediyeye de büyük bir maddi sıkıntı oluşturmaktadır. Son yağan karın ardından temizleme çalışmalarımız kesintisiz sürüyor. 3 greyder, 4 kepçe, 2 kazıcı 8 kamyon ve 70 personelle gece-gündüz çalışıyoruz. Şu anda şehir içinden topladığımız karları şehir dışına taşıma çalışması yapıyoruz. Karla mücadele için günlük 7 bin YTL masrafımız oluyor" dedi.

Karla mücadelenin belediyeleri büyük sıkıntıya soktuğunu kaydeden Dede, "Batıdaki belediyelerin karla mücadele için harcadıkları para yok denecek kadar az; hatta yok gibi. Burada yaklaşık 6 ay gibi bir süre tamamen karla mücadele ediyoruz. Şu ana kadar 350 bin YTL karla mücadele için harcadık. Halen harcamaya da devam ediyoruz. Bu para kara harcanmasa hizmet olarak vatandaşımıza dönecektir" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2006 Pazartesi 15:31:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?