5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Belediyede şeffaf yönetim

Kurumun şeffaf bir yönetim sergilediğini ve şaibelere mahal vermediğini söyleyen Belediye Başkanı Necmettin Dede, akaryakıt ihalesini basın mensupları huzurunda yaparak, Muş’ta ilk defa bir ihalenin basına açık yapılmasını gerçekleştirdi.

Belediye Başkanlığı toplantı salonunda yapılan akaryakıt ihalesine 4 firma katıldı. 400 bin litre motorin ve 30 bin litre benzin ihalesinin basın mensupları huzurunda yapılmasını sağlayan belediye, Muş’ta da ilk defa bir ihalenin basına açık olarak yapılmasını sağladı.

İhaleye giren firmalardan Yupet firması ihale dosyasında teklif mektubu olmadığı için otomatik olarak elendi. En düşük fiyatı 706.000 YTL ile Hamzaoğulları Petrol Ofisi verirken, Nasıroğlu Petrol Ofisi 744.200 YTL, Dörtyol Petrol Ofisi de 723.900 YTL fiyat verdi.
Basın mensupları huzurunda açılan ihale dosyaları komisyon üyeleri tarafından evraklar incelemeye alındı. Dosyaların içerisindeki evrakların eksik olup olmadığını inceleme altına alan komisyon, akaryakıt ihalesinin bir hafta sonra hangi firmada kaldığını açıklayacak. Edinilen bilgilere göre benzinin pompa fiyatı 2.600 YTL, motorinin pompa fiyatı ise 2.040 YTL olduğu belirlenirken, pompa satış fiyatlarının göz önünde bulundurulduğunda belediyenin akaryakıt ihalesinde yaklaşık 50.000 YTL kazançlı olduğu tahmin ediliyor.

Akaryakıt ihalesine giren firmaların ihale dosyalarının açılmasından sonra basın mensuplarına açıklama yapan Belediye Başkanı Necmettin Dede, evvela halka karşı sorumlu olduklarını ve belediyede tüyü bitmeyen yetimin hakkı olduğunu kaydederek, "Biz burada bunların hakkını, hukukunu şehril emin olarak müdafaa ediyoruz. Elimizden geldiği kadar hırsızlığa ve yolsuzluğa mahal vermeme çabası içerisindeyiz. Bütün birim amirleri arkadaşlarım bunu kendilerine prensip edinmişlerdir. Dürüstlüğün zevk ve gururu ile şehirde gezme ve dolaşma düşüncesi ile başları dik, şehir içinde gezeceklerine inanıyorum. Şaibeler ne olursa olsun, hiçbir zaman bizi yolumuzdan alıkoyamaz. Karalama politikası burada başarıya ulaşamayanların başvurdukları tek çaredir. Bizde bunlardan esinlenerek, akaryakıt ihalemizi basının huzurunda yapmaya karar verdik. Bazı basın mensupları burada rast gele her fırsatta karalama politikası üretmektedir. Ben bu kişilerin medeni cesaretinin olmadığını ve akıl fukarası olduğunu düşünüyorum. Çünkü demokraside evvela sorma var. Basın kanununda evvela sorma var, bunu da yerine getirmiyorlar. Ne basın ahlakına uyan, ne de yasalara uyan biçimlerde değil. Sadece kişisel çıkarlar veya menfaatlerinin olmadığı yerde veya siyasette hezimete uğrayan kişilerin uğraştıkları, başvurdukları bir yoldur. Buda demode olmuş bir yoldur. Biz şeffafız, basına açığız. Demirci dükkanından bir şey götürmek mümkün değildir. Bu bakımdan bu şeffaflığı bizim arkadaşlar arzu ettiler. Her zaman alışverişlerinde, piyasa araştırmalarında, encümen kararlarında, komisyonlarda titizlik gösteriyorlar. İnşallah alnımızın akı ile bu görevi devrettiğimiz zaman hiçbir şaibe söylense dahi bunların altında kalmadan tamamlamayı arzu ediyoruz” dedi.

Basın mensuplarına akaryakıt ihalesinden sonra açıklamalarda bulunan Necmettin Dede, “Düşünün ben Necmettin Dede olarak, Ankara’dan gelmiş, emekli bir emniyet müdür olarak, emekli bir milletvekili maaşım var. Allah’a çok şükür, Allah devlete zeval vermesin. Karnımız doyduğu bir yerde, bugün gördüğünüz gibi Muş’un lambaları bize 14 Milyar’a mal oldu. Bu 14 milyar için belediyeyi, hırsız, vurguncu, talancı gösteren zihniyet nasibini alamamış. Hukuk devletiyiz, küsme yok, darılma yok. Herkes hesap verecek. Büyük hesap öteki dünyada ama biz bu dünyada da herkese kuruşuna kadar hesap verme mecburiyetini biliyoruz, vereceğiz, vermeye de devam edeceğiz. Bunun bir simgesi olarak gördüğünüz gibi akaryakıt ihalemizin dosyasını hepinizin huzurunda açtık. Onunla bununla anlaşma var, bunlar girdi, onlar girmedi gibi şaibeler olmasın diye basın mensuplarının huzurunda ihalemizi yapmayı uygun gördük. Katıldığınız için hepinize teşekkür ederim” dedi.

Temizlik İhalesi de Basına Açık Yapıldı

Akaryakıt ihalesinden sonra temizlik ihalesi de Basın mensuplarının huzurunda yapıldı. Belediye Başkanlığı toplantı salonunda yapılan Temizlik ihalesine 6 firma katıldı. Temizlik ihalesinin de basın mensupları huzurunda yapılmasını sağlayan belediye, ihaleye katılan firma dosyalarını basın mensupları ve ihaleye katılan kişilerin huzurda açılmasını sağladı. Son derece adil yapılan ihalede, muş’tan sadece bir firma katıldı. İhaleye Muş’tan katılan Seydanlıoğlu inşaat,Gıda, temizlik sanayi firması, ihale saatinin başlamasında ve ihale komisyonuna dosyasını sunduktan sonra şikayet dilekçesini verdiği için dilekçesi ihale başladığı için kayda alınmadı. İhaleye katılan firmaların dosyaları açıldıktan sonrada dosyasına sadece firmasının fotokopilerini koyduğu görüldü. İhaleye teklif mektubu vermediği için dosyası otomotikmen iptal edildi.

Osmaniye’den Ürün Ticaret, Taahhüt pazarlama firması, 403.000.000YTL ve Adana’dan İhaleye giren Han inşaat, temizlik firması 399.649.000YTL,fiyat mektubu verirken ihaleye Diyarbakır’dan katılan MSM Elektronik, Bitlis’ten Oğulcan Temizlik ve İzmir’den Ege Grup Temizlik Firmaları 370.034.078YTL fiyat verdiler.

İhaleye katılan altı firmadan üçü aynı fiyat teklifi verdikleri için ihale dosyalarının incelendikten sonra kazanan firmanın açıklanacağı belirtildi.

Emrullah Özbey/ KentHaber/ Muş
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2006 Çarşamba 16:31:29
Güncelleme :26 Ocak 2006 Perşembe 14:44:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Behçet Bütün-BURSA IP: 85.99.100.xxx Tarih : 27.01.2006 17:37:19
Sayın Belediye Başkanımızın Şeffaf yönetiminden dolayı kutluyorum.Yalnız ihalelerdeki şefaflığını hizmete yansıtmasını diliyorum.Şirin bir ilin, şirin bir mimarisi olması gerekiyor. İlimizin gerek alt yapı ve mimari açıdan içaçıcı durumda görünmektedir. Şehrin yapılanmasına acilen el atılmalı ve gerek ana arteller , bulvarlar açılmalı ve konutlaşmaya geçilmeli. Bizler her ne kadar şehrimizde yaşamıyorsak da ilimizin dertlerini kendi derdimiz miş gibi algılarız. bundan dolayı Başkanımızın acilen el atması gereken sorunlar başında imar,su,kanalizasyon,park ve yeşil alanlardır. bunun için bir gayret içerisinde olurlarsa bizler ilimiz adına seviniriz. bu vesileyle başkana işinde başarılar diler,bu sorunlarıçözeceğine inanıyrum.Tüm Muşlulara selamlar