5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Dolmuşlar bedava

Muş'ta, Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle şehir içi dolmuşlar ücretsiz yolcu taşıması yapıyorlar.

Muş'ta Şehir-İstasyon ve Şehir-Çiftlik arası çalışan şehir içi dolmuşlar, Hz. Muhammed'in doğum yıl dönümü sebebiyle yolculardan taşıma ücreti almıyorlar.

İl Müftülüğü ile görüşerek Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle bedava yolcu taşıyacaklarını bildiren dolmuşçuların aldığı karar vatandaşların yüzünü güldürdü. Sürekli olarak birbirleri ile yolcu kapma yarışında olan dolmuşçular, bedava yolcu uygulaması sebebiyle rekabetsiz bir gün geçiriyorlar. Hamit Akman isimli dolmuş sahibi, hatta bulunan 50 dolmuşun sabah 09.00'dan akşam 16.00'ya kadar yolculardan ücret alınmayacağını söyledi. Zahir Uslu, uygulamanın Kutlu Doğum Haftası sebebiyle gerçekleştirildiğini söyledi.

Gül Dolmuş Durağı Kahyası Nazım Kaya, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, tüm dolmuşçular olarak bir araya gelip böyle bir karar aldıklarını belirterek, "Hz. Muhammed'in doğumu sebebiyle bir gün bütün yolcularımızı bedava taşıyoruz" diye konuştu.

Emrullah Özbey - Kenthaber / Muş
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2006 Cumartesi 16:05:30
Güncelleme :10 Nisan 2006 Pazartesi 15:40:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ötüken IP: 85.98.229.xxx Tarih : 11.04.2006 01:16:42
Hemşehrilerimin maneviyata ve değerlere sahip çıkışını bu haberle birkez daha gördüm ve onurlandım.İnançlarına sahip çıkan tüm muşluların ve islam aleminin Kutlu Doğum Haftası hayırlara vesile olsun inşallah...