5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Engelliğe umut ışığı

Atatürk'ün, "Eğitimde feda edilecek fert yoktur" sözünü ilke edinen okul, sorunlu çocukları topluma kazandırıyor.

Her öğrenciye bir öğretmen anlayışı ve geniş rehberlik olanaklarıyla faaliyet gösteren Yeni Umut Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, fiziksel ve ruhsal gelişim bozukluğu yaşayan çocuk ve gençleri topluma kazandırıyor.

Atatürk'ün, "Eğitimde feda edilecek fert yoktur" sözünden yola çıkan Yeni Umut Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğüne bağlı olarak 2003 yılından beri Muş’ta eğitim veriyor.

Konusunda eğitim almış deneyimli personel, geliştirilmiş eğitim programları ve araç-gereçle, Bireysel engelliler, konuşma ve ses eğitimi,okuma yazma eğitimi, aile eğitimi ve danışmanlığı, öz bakım ve günlük yaşama becerileri, otizm rett. Asperger sendromu, öğrenme ve algılama güçlüğü,grup eğitimi ile çocuk ve gençlere bilgisayar destekli eğitim veren Yeni Umut Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Muş’un en kapsamlı eğitim ve rehabilitasyon merkezi unvanını taşıyor.

Onlar çok değerli

Yeni Umut Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Kurucusu Hakan Güler, engelli, okul öncesi ve okul sırasında uyum sorunu yaşayan öğrencilere kapılarını ardına kadar açtıklarını belirtiyor. Güler, yaşamak ve yaşatmanın yeterli olmadığına dikkat çekiyor ve şöyle konuşuyor; "Çocuklarımızın yaşamlarına yardımcı olmak daha değerlidir felsefesiyle hareket ediyoruz. Gelen öğrencilere günlük ve süreli seans eğitimleriyle, sosyal yaşama uyum becerisi kazandırıyoruz. Grup çalışmalarıyla onları topluma birey olarak hazırlıyoruz. Davranışçı terapi yöntemiyle, doğru davranışları öğrenen çocuklarımızı, ailelerinin de desteğiyle yüreklendirerek sağlıklı yarınlara taşıyoruz."

Kişiye özel bir tedavi

Tanı koymadıklarını, Bağ-Kur, Emekli Sandığı, Yeşilkart ve SSK tarafından tanı konulanlar için kişiye özel tedavi sürecini belirlediklerini ifade eden Yeni Umut Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Kurucusu Hakan Güler, " Uzman öğretmenlerden oluşan 10 kişilik bir ekip ile, psikolog, psikolojik danışman, çocuk gelişim uzmanı, rehberlik uzmanı, sınıf öğretmeni ve okul öncesi öğretmeni ile 2 katlı binada 70 öğrenciye eğitim veriyoruz. Bağ-Kur ve SSK çalışanlarından herhangi bir ücret talep etmiyoruz" diye konuştu.

Emrullah Özbey/ KentHaber/ Muş
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2006 Çarşamba 16:14:11
Güncelleme :25 Ocak 2006 Çarşamba 16:26:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Erhan ÖZDEN IP: 81.215.60.xxx Tarih : 26.01.2006 13:53:52
Onlar özürlü değil.Onların kimseye özür borcu da yok,asıl onlara yeterli ilgi ve şefkati göstermeyen bizler onlara özür borçluyuz.Onların hiçbiri engelli olmak istemezdi.Öyle doğdular ya da sonradan öyle oldular.İnsanız her an bizim de başımıza gelebilir,bu piyango bize de çıkabilir.Onlara destek olalım,onları güzel yarınlara hep beraber hazırlayalım.Bu haberi yapıp topluma güzel mesajlar veren KENT HABER VE HABER49 adına sayın EMRULLAH ÖZBEYE