5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Fidan üretimi için arazi bekliyor

Muş Çevre ve Orman Müdürlüğü'nden emekli olduktan sonra fidan yetiştiriciliği yapmak isteyen Çaçan Algan, arazi kiralamak için yetkililerden yardım bekliyor.

Emekli memur Çaçan Algan, vazgeçemediği ağaçlara tekrar geri dönmek istediğini söyleyerek fidan üretimi için kendisine kiralık arazi verilmesini istiyor. Defalarca yetkililere dilekçe yazdığını bildiren Algan, bir türlü dilekçelerine olumlu cevap alamamaktan yakınıyor. Muş'ta yeşil alanların artmasına destek vermek için mücadele etmesine rağmen kendisine arazi verilmemesine tepki gösteren Algan, yetkililerden tek isteğinin devlet arazisinin icar yoluyla kendisine kiralanması olduğunu söyledi.

Muş'ta yeşil alanların artmasına sebep olacak bir çalışma sergileyeceğini aktaran Algan, "Ben çekirdekten fidan yetiştiriciliği yapıyorum. Her türlü yapraklı fidanı yetiştiriyorum. Ama defalarca arazi için dilekçe vermeme rağmen bir türlü olumlu yanıt alamadım. Şu anda fidan yetiştiriciliği yapıyorum ama yeterli gelmiyor. Bana 20 dönüm arazi fazlasıyla yeterli. Bu araziyi icar yoluyla talep ettim. Talebim gerçekleşirse, en az 10 insanı yanımda çalıştırırım. Ne yaptıysam bir türlü olumlu cevap alamadım. Biraz daha bekleyeceğim. Bana olumlu cevap verilmediği takdirde, başka yerlerde şansımı deneyeceğim. Ben arazinin bana hibe edilmesini değil, kiraya verilmesini istiyorum" dedi.

.
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2006 Salı 17:57:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?