5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Gazeteciye müdür davası düştü

Muş "Haber 49" gazetesi sahibi Emrullah Özbey'e açılan dava, bir haberinde kendi atamasını kendisi yaptığını iddia ettiği Muş Milli Eğitim Müdür Vekili Yavuz İçyer davaya mazeret bildirmeden katılmayınca düştü.

5 Ocak 2005'te yayımlanan "Bu ne perhiz ne lahana turşusu" haberinden gazeteci Özbey'e açılan 10 bin YTL'lik tazminat davası, daha önce de düşmüş, İçyer mazeret göstererek yeniden açmıştı. İlgisizlik 31.01.2006 de devam edince Muş Asliye Hukuk Mahkemesi, davayı işlemden kaldırmaya karar verdi.

Duruşmada söz alan gazeteci Özbey, "Elimde belgeler olduğu için davanın sürmesini istiyorum. Ancak davacı davasını takip etmiyorsa ben de takip etmeyeceğim" dedi.

İddialar soru önergesi oldu

Yargılanmasına neden olan haberde gazeteci, İçyer'in, Milli Eğitim Müdür Vekili olduğu dönemde kendi atamasını Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu'na yaptığını ve Halk eğitim Merkezi'ne iki müdür yardımcısı atamasını ilan etmeden yaptığını savunmuştu.
.
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2006 Perşembe 12:07:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
elfesiya seval IP: 81.214.236.xxx Tarih : 2.02.2006 13:01:02
Sevgli emrullah a her seferinde sudan bahanelerle mahkemeler açılır ve sonunda ya beraat kararı ya da takipsizlikle sonuçlanır gerçi bu tür davalar dostlar mhkemede görsün mantığıyla açıldığından öyle çok da sonuç alınacak davalarda değil aslında sanıklar ve mağdurlar hep karıştırılır işte böyle bir mahkemede de sanırsam mağdurla sanık yer değiştirmiş... değerli basın emekçisi seni sonuna kadar destekliyoruz svgiyle kal..............