5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Haldeki 28 dükkan yıkıldı

Sebze Hali'nin orta kısmında bulunan 28 dükkân geçtiğimiz akşam belediye ekipleri tarafından yıkıldı.

Sebze Hali'ne araç giriş-çıkışlarına ve temizlik yapılmasına engel olduğu gerekçesiyle yıkılan dükkânların işletmecileri, boş bulunan dükkânlara nakledildi.

Sebze Hali'nin çok çirkin bir manzaraya sahip olduğunu ve bu nedenle bakım ve onarıma şiddetle ihtiyaç duyulduğunu kaydeden Belediye Başkanı Necmettin Dede, hem esnafları mağdur etmediklerini, hem de alanın daha geniş olmasını sağladıklarını söyledi.

Sebze Hali'nin orta kısmında bulunan 28 dükkânın yıkılması ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Necmettin Dede, hal esnafının da böyle bir çalışma talebinde bulunduğunu vurgulayarak, “Sebze halinin orta kısmında bulunan dükkânlar, hale giriş çıkış yapan araçlara ciddi bir şekilde engel oluyordu. İç içe sıkışmış bir şekilde dizayn edilen halin eski durumu temizlik ekiplerinin de sağlıklı bir şekilde çalışmalarını sürdürmesini engelliyordu. Sebze halinde bulunan esnaflar da bizden böyle bir hizmet bekliyordu. Biz sebze halinde bulunan 28 adet dükkânın yıkımını yaptık ve o dükkan işletmecilerini de kenarlarda boş bulunan yerlere naklettik. Şu anda sebze haline giriş-çıkış ve temizlik işleri daha güzel bir şekilde işliyor. Sebze haline giren vatandaş da, o çirkin manzaradan kurtulmuş oldu” dedi.

Yıkımı yapılan 28 iş yerinin enkazını taşıma çalışmalarını tamamladıklarını sözlerine ekleyen Dede, yer döşemesini de parke taşları ile kaplayacaklarını söyledi.

Emrullah Özbey - Kenthaber / Muş
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2006 Çarşamba 19:40:32
Güncelleme :13 Nisan 2006 Perşembe 17:37:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?