5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

İşgalden kurtuluşun yıldönümü

Muş'un düşman işgalinden kurtuluşunun 89. yıldönümü düzenlenen törenlerle kutlandı.

İstasyon Caddesi üzerindeki Milli Eğitim Lojmanları önündeki törenler saat 10.00'da saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Törene Muş Valisi İbrahim Özçimen, Belediye Başkanı Necmettin Dede, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Şinasi Çaşkurlu, CHP Muş Milletvekili Şerif Ertuğrul, AKP Muş Milletvekilleri, Medeni Yılmaz, Sebahattin Yıldız ve Seracettin Karayağız’ın yanı sıra kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı. 

Şiirlerin okunduğu ve halk oyunları gösterilerinin sunulduğu törende konuşan Belediye Başkanı Necmettin Dede, tarihte Türk milletinin gösterdiği azim, inanç ve kararlılığın ay, yıldızlı bayrak altında yaşayan herkese güç verdiğini söyledi. Türk milletinin tarihte büyük kahramanlıklar sergilediğini kaydeden Dede, "Ruslar 18 Şubat 1916'da Muş'a kalleşçe girdi. Bu haince girişim Mustafa Kemal Atatürk komutasındaki ordu, cesur Muş halkı ve Yüce Allah'ın yardımıyla durdurulmuştur. 1917 yılının Nisan ayı sonlarında Rus orduları Muş'tan atılmış ve uzun süren acılar sona ermiştir. Atatürk'ün çizdiği ülke sınırları içinde bu millet ve vatan bir bütündür. Ebediyete kadarda bu böyle kalacaktır" diye konuştu. 

Törenler şiir ve kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından resmi geçit töreniyle sona erdi.
Emrullah Özbey - Kenthaber
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2006 Pazar 18:38:39
Güncelleme :16 Mayıs 2006 Salı 20:51:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?