5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Kar hayatı felç etti

Muş'ta dünden beri aralıksız olarak devam eden kar yağışı hayatı felç etti, şehir içi ve köy yollarının tamamen ulaşıma kapandığı Muş'ta, otomobiller kara gömüldü.

Muş'ta etkili olan ve sabaha karşı duran kar yağışının ardından, kar kalınlığının şehir merkezinde 70 santimetreyi, yüksek kesimlerde ise bir metreyi aştığı bildirildi. Yoğun kar yağışı sebebiyle 359 köy yolunun tamamının ulaşımı kapandığını belirten İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği yetkilileri, yol açma çalışmalarının başlatıldığını açıkladı. Sabah erken saatlerde ev ve dükkanlarının önünü temizlemeye çalışan vatandaşlar, oldukça fazla yağan kar karşısında şaşkınlıklarını gizleyemedi. Karayolları 113 Şube Şefliği'nden alınan bilgiler doğrultusunda Muş-Bitlis, Muş-Bingöl ve Muş-Erzurum karayolunda ulaşımın gecikmeli olarak sağlandığı öğrenildi.

Karın fazla yağması sebebiyle otomobiller adeta karda kayboldu. Vatandaşlar, araçlarını karın altından kurtarmak için uzun uğraşlar verirken, yüzlerce otomobil yolların kapalı olması sebebiyle trafiğe çıkamadı.

.
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2006 Cumartesi 12:33:22
Güncelleme :21 Ocak 2006 Cumartesi 13:39:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?