5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Karagüzel yeniden seçildi

Muş Tutuklu Hükümlü ve Aileleri ile Yardımlaşma Derneğinin birinci olağanüstü genel kurulu Demokratik Toplum Partisi (DTP) salonunda yapıldı. Yapılan olağanüstü genel kurula eski başkan Mehmet Ali Karagüzel yeniden getirildi. 70 kişinin oy kullandığı MTUHAD-DER birinci olağan üstü genel kurulunda tek aday olan Mehmet Ali Karagüzel Tüm oyları alarak yeniden başkan seçildi.

Kongrelerin yenilenmenin ve güçlenmenin bir aracı olduğunu belirten Karagüzel, “yıllardan beri Türkiye’nin kanayan yarası olan cezaevleri günümüzde de ülkenin öncelikli sorunlarından biri olarak varlığını sürdürmektedir. Çözümü sorunların nedenlerini inkarda ve inkara dayalı baskı ve imhada arayan yaklaşımın çözüm olmayacağı artık net olarak ortaya çıkmıştır. Ülkede her alanda yaşanan tıkanıklar bunun açık göstergesidir” dedi.

AKP iktidarına da seslenen Karagüzel, “bu bakış açısı geçmiş siyasi iktidarları nasıl tükettiyse sizi de tüketecektir. Sorunları bilimsel temelde çözmeye yaklaşımı toplumsal başarı sağlar. Demokrasiyi kurumsallaştırır ve beraberinde toplumsal refahı getirir. Bu durumda tüm sorunları çözüme ulaştıracağı gibi cezaevleri sorunu da çözüme kavuşturacaktır. Ülkenin genel çıkarlarıda bunu gerektirmektedir” diye konuştu.

Emrullah Özbey - Kenthaber / Muş
Yayın Tarihi : 28 Mart 2006 Salı 16:28:16
Güncelleme :28 Mart 2006 Salı 18:35:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ş.Kaya IP: 217.251.199.xxx Tarih : 3.04.2006 14:07:15
Mehmet Ali Karagöz'ü kutlar,çalışmalarında başarılar dlerim