5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Karanlıklar aydınlatıldı!

Muş'ta yağan yoğun kar yağışı ve fırtınadan dolayı elektrik direklerinin devrilmesi ve tellerin kopması sonucu, karanlıkta kalan 187 köy ve 13 beldenin tamamına yeniden elektrik verildi.

Malazgirt, Bulanık, Hasköy ve Korkut ilçelerine bağlı bazı yerleşim birimlerine yaklaşık 10 gün sonra elektrik verilebildi. Makamında konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Muş TEDAŞ Müessese Müdürü Mustafa Sezgin, karanlıkta kalan yerleşim birimlerinin yeniden elektriğe kavuşturulması için yoğun bir çalışma sergilediklerini ve 10 gün içinde yeniden elektrik verilmesini sağladıklarını söyledi.

Hatların yol olmayan kırsal kesimlerden geçmesi, kar kalınlığının 1.5-2 metreye ulaşması yüzünden onarım için araziye çıkamadıklarını anlatan ve çalışmaların güçlükle yürütüldüğünü söyleyen Sezgin, "Onarım yapılacak yerlere ulaşmak için Sivil Savunma Müdürlüğü'nün kar motorlarından yararlandık.

Bütün arızaları giderdik. Bütün hatlarımızı dolaşıp tehlike arz eden yerleri onardıktan sonra elektrik vermeyi başardık. Kar kalınlığının fazla olması sebebiyle oldukça çetin arazi koşullarına rağmen yeniden vatandaşlarımıza elektrik hizmeti sunmaktan mutluyuz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2006 Salı 21:59:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Mehmet Sosanlı IP: 81.213.141.xxx Tarih : 9.02.2006 10:55:20
Kendi kar aracınıznın suyu mu çıktı?