5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Karayolu kısmen açıldı

Ağır kış şartları sebebiyle yaklaşık 3 aydır kapalı bulunan Muş-Kulp karayolunun, Muş il sınırları içerisinde kalan kısmı ulaşıma açıldı.

Kar kalınlığının yer yer 5 metreyi aştığı Muş-Kulp karayolunun, Muş il sınırları içerisinde kalan kısmı 10 gün süren hummalı çalışma sonucunda ulaşıma açıldı. Yoğun kar yağışı ve tipi sebebiyle yaklaşık 3 ay önce kapanan Muş-Kulp karayolunda ulaşımın sağlanması için Diyarbakır il sınırları içerisinde bulunan kısmının ileriki günlerde açılacağı bildirildi. Kış mevsiminde birkaç kez açılmaya çalışılan, ancak tipi ve fırtına sebebi ile yolun ulaşıma açılmasının sağlanamadığını belirten yetkililer, Karayolları Van Bölge Müdürlüğü'nden gönderilen araç ve ekiplerin çalışmaları sonucunda yol kısmen açıldı.

Muş'tan Diyarbakır'a yolcu taşımacılığı yapan Şen Yayla Firması yetkilileri, Muş-Kulp karayolunun kapalı olması sebebiyle Diyarbakır seferlerinin Bitlis veya Bingöl üzerinden sağlandığı ve yolun uzadığını belirterek, Kulp yolunun tamamen ulaşıma açılmasını beklediklerini söyledi. Muş-Kulp karayolunun Muş il sınırları içerisinde kalan kısmının açılmasından sonra, Diyarbakır tarafının da biran önce açılması gerektiğini söyleyen firma yetkilileri, "Bu yol Diyarbakır ulaşımını yaklaşık 100 kilometre kısaltmaktadır. Bu nedenle biz firmalar olarak hem yakıttan tasarruf ediyoruz, hem de zamandan faydalanıyoruz. Kapalı durumda bulunan Diyarbakır kısmının da biran önce ulaşıma açılmasını istiyoruz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 14 Mart 2006 Salı 14:39:56
Güncelleme :14 Mart 2006 Salı 14:57:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?