5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Köprüye baraj engeli

Kış mevsiminde buz kaplı Murat Nehri'nden geçerek yollarını kısaltan köylüler, Alparslan 2 Barajı'nın yapılacak olması nedeniyle yıllardan beri köprü inşa edilmemesine tepki gösteriyor.
Kıyıbaşı, Aydıngün, Bakırcılar, Dumlusu, Akkonak ve Aligedik köylüleri kış mevsiminde buz kaplı Murat Nehri'ni köprü olarak kullanıyor. Kış mevsiminde yaklaşık 3 ay boyunca buz kaplı Murat Nehri'ni köprü olarak kullanan köylüler, yollarını yarı yarıya kısaltıp, zamandan büyük tasarruf sağlıyor. Buz kaplı Murat Nehri'nden geçerek Muş-Erzurum Karayolu'na çıkan köylüler, yoldan geçen araçlarla şehre ulaşıyor. Kış mevsiminin sıkıntılı geçtiğini ancak yollarının kısalması sebebiyle sevindiklerini söyleyen köylüler, tehlikeli olmasına rağmen zamandan tasarruf etmek için buz kaplı nehir üzerinden geçtiklerini belirtti.

Dumlusu köylülerinden Murat Yıldırım, köylerinin Muş-Erzurum karayolu üzerinde bulunduğunu ancak aradan geçen Murat Nehri'nin engel teşkil ettiğini kaydederek, yolun kısalması için buz kaplı nehirden geçmeyi tercih ettiklerini söyledi. Murat Yıldırım, "Kış mevsiminde Murat nehri tamamen buzla kaplanıyor. Yaklaşık 3 ay nehri köprü olarak kullanıyoruz. Bu yörenin insanı olduğumuz için nehrin hangi kısmından geçileceğini biliyoruz. Buzun hangi mıntıkalarda daha kalın olduğunu tespit ediyoruz. Genelde nehirden geçerken tilkilerin ayak izini takip ediyoruz. Çünkü tilki buzun en sağlam olduğu yerden geçen kurnaz bir hayvandır" dedi.

Bölgede Alparslan 2 Barajı yapılacak diye köprü inşa edilmemesine tepki gösteren köylüler, köprü yapımı için yetkililerden yardım istiyor. Köylüler, "Alparslan 2 Barajı yapılacak diye 6 köyün ulaşımına büyük bir rahatlık sağlayacak küçük bir köprü bile yaptırılmıyor. 30 yıldır baraj yapımı bekleniyor. Ama hala yapılmadı. Tek aracın geçebileceği bir köprü çok mu büyük bir maliyet getirir. Bu köprü köylülere büyük bir rahatlık getirir. Bir köprü yapılırsa köylülerin en az yarım saat yolları kısalır. Ayrıca kış mevsiminde sürekli kapanan köy yolu çilesi sona erer" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2006 Salı 17:08:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
masallah erol IP: 85.101.82.xxx Tarih : 9.10.2006 15:45:22
muşumuzun büyük bir baraja ihtiyacı var ama yapmıyorlar ve de muşta hiç kimsede destek çıkmıyor muşta bu yüzden hiç gelişmiyor insanların katkıları olmadığından dolayı