5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Müftülükten kadınlara sosyal konferans

Muş İl Müftüsü Ali Melek, Mart ayından itibaren kadınlara yönelik dini konular ile sosyal ve kültürel içerikli konferanslar düzenleyeceklerini söyledi.

25-28 Şubat tarihleri arasında Antalya'da Türkiye genelindeki il müftülerinin katılımıyla gerçekleştirilen hizmet içi eğitim seminere katıldıktan sonra Muş'ta bir basın toplantısı düzenleyen İl Müftüsü Ali Melek, din hizmetlerinin sadece camide değil, her platformdaki vatandaşlara ulaştırılması gerektiğini kaydetti.

 Ceylan Lokantası'nda düzenlenen sabah kahvaltısında basın mensuplarıyla bir araya gelen Müftü Ali Melek, "Dinin doğru anlaşılması, toplumun din konusunda aydınlatılması yönünde insanımızın dini konuda bilgili kılınmasında, birlik ve beraberliğimizin güçlenmesinde, camilerimizde yapılan faaliyetlerin yanında yapılan başka faaliyetler de önem arz etmektedir.

Buna müftülük olarak önem vermekteyiz. Biz istiyoruz ki din hizmetlerimizi, sadece camide değil cami dışında da yürütelim. Bu anlamda dini bilgileri vatandaşlarımıza doğru bilgiyi doğru zaman ve yerde vermek istiyoruz. Bu çalışmaları konferanslarla cami dışındaki sohbetlerle ve değişik merasimlerde yapılan konuşmalarla gerçekleştirmek istiyoruz" dedi.

Müftülük olarak kadınlara yönelik bilgilendirme çalışması içerisinde olduklarını ifade eden Ali Melek, şunları söyledi: "Mart ayından itibaren Müftülük olarak bir program hazırladık. Bu program çerçevesinde her ay kadınlara yönelik bir konferans tertiplemeyi planlıyoruz. Bu konferanslarımız sadece dini anlamda değil, kadınların kültürel ve sosyal ihtiyaçlarını karşılayacak bir takım faaliyetleri de içerisine almaktadır.

Bu program çerçevesinde Sağlık Müdürlüğü'yle görüşmelerimizi yaptık. Uzman doktorlarında katılımıyla Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda konferanslarımız olacak. Çalışmaların sadece cami içerisine hapsedilmiş olmaması için değişik çalışmalar yürütüyoruz. Sürekli olarak yerel yayın organlarından yapılan yayınlarla halkımızın bilinçlendirilmesi sağlanmaktadır.

İl Müftülüğü olarak insanımızı doğru bilgilerle aydınlatmasını önemsediğimiz için basının desteğini göz ardı etmemek gerekir. Biz camilerin dışında toplumun her kesimine sesimizi duyurup, en doğru bilgileri vatandaşımıza ulaştırmak istiyoruz. Yüce dinimizin doğru anlaşılması, yöre insanını her türlü hurafe ve batıl inançlardan uzak kalıp doğru bilgilerle aydınlatılması için çaba gösteriyoruz."

Emrullah Özbey - Kenthaber / Muş
Yayın Tarihi : 3 Mart 2006 Cuma 19:03:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?