5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Muhtarlar bilgisayar istedi

Muş Merkez'de mahalle muhtarlığını yapan 10 muhtar bilgisayar alabilmek için Muş Valiliği'ne dilekçe ile müracaat etti. Hürriyet, Yeşilyurt, Minare, Saray ve Sunay Mahallesi Muhtarlarından oluşan bir grup muhtar daha sağlıklı hizmet verebilmek için bilgisayarın şart olduğunu söylediler.

Mahalle Muhtarları, işlemlerini daha düzenli yapabilmek için Muş valiliğine Müracaat ederek bilgisayar istediler. Sunay Mahallesi Muhtarı Suphi Maşallah Korkmaz, “Bizim ek bir ödeneğimiz yok. Bilgisayar alacak paramız olmadığı gibi diğer iller gibi mühür parası da almıyoruz. Bunun için bilgisayar alacak imkanımız olmadığı için Valiliğe bilgisayar alabilmek için müracaata bulunduk. İlimizde hiçbir muhtarın bilgisayarı olmadığı için sağlıklı bilgileri de yok. Kim nerde kaç kişidir ve har konutta kaç kişi yaşıyor. Bununla ilgili elimizde dokümanımız yoktur. Günümüz teknolojisi bilgisayar çağıdır. Acilen her mahalleye bir bilgisayar şarttır. Korkmaz, bu hafta içinde bilgisayar sorunlarının çözüleceğine inandığını” söyledi.

Hürriyet Mahallesi Muhtarı Ekrem Yadigar Turhan, “vatandaşların konut bildirme formlarını acilen Emniyet Müdürlüğüne ve Muhtarlara vermesi gerekiyor. Ancak biz konut bildirim formlarını vatandaşların yeşil kartlarını tas tik için geldiklerinde alıyoruz veya resmi bir işlemleri olduğunda konut bildirim formların alabiliyoruz” dedi.

Emrullah Özbey - Kenthaber / Muş
Yayın Tarihi : 28 Mart 2006 Salı 13:01:05
Güncelleme :28 Mart 2006 Salı 17:55:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?