5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Muş'ta ikinci ölüm

Muş'un Bulanık İlçesi'ne bağlı Yazbaşı köyü Kamışdere mezrasından kuş gribi şüphesiyle Erzurum'a sevk edilen 11 yaşındaki Sevgi Acar, hastaneye getirildiği sırada ambulansta hayatını kaybetti.

Bulanık İlçesi'ne bağlı Yarbaşı köyü Kamışdere mezrasında oturan Acar ailesinin 11 çocuğundan tek kızı olan Sevgi Acar, dün akşam aniden rahatsızlanarak önce mezraya 10 kilometre uzaklıktaki Erzurum'un Karaboçan İlçesi Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından kuş gribi şüphesiyle Erzurum Aziziye Araştırma Hastanesi'ne ambulansla sevk edilen Sevgi Acar, yolda hayatını kaybetti.

Baba Ahmet Acar, nüfus kaydı olmayan 11 çocuğundan tek kızı olan Sevgi'nin son günlerde rahatsız olduğunu, ancak hastalığı nezle olarak değerlendirdiklerini ifade ederek, "Dün akşam aniden rahatsızlanınca köyde bulduğumuz bir otomobille onu hemen Karaçoban Devlet Hastanesi'ne götürdük. Burada kuş gribi olabileceği söylenerek Erzurum'a sevk edildi. Ancak kızım yolda hayatını kaybetti" dedi.

Köyde kendilerinin de tavuk ve güvercinleri olduğunu, kızının da sürekli onlarla temas halinde olduğunu belirten baba Ahmet Acar, "İlçede kuş gribi dolayısıyla kanatlı hayvan itlafları yapılmış. Ancak bizim mezraya kimse gelmedi. Kızımın hiçbir rahatsızlığı yoktu. Dün geceden beridir burada kızım için otopsi yapılmasını bekliyorum" diye konuştu.

Aziziye Araştırma Hastanesi morguna kaldırılan Sevgi Acar'ın cenazesi İl Sağlık Müdürlüğü'nden gelen ekipler tarafından cenazeden biyopsi yapılmak üzere kan örnekleri ve parça alındı.

Baba Ahmet Acar ve yakınları cenazeyi almak için hastane morgu önünde beklerken, Sağlık Müdürlüğü ekiplerinin alınan biyopsi sonuçlarına göre hareket edeceği bildirildi.

Yayın Tarihi : 18 Ocak 2006 Çarşamba 20:20:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?