5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Öğrencilerin yol çilesi

Yavuz Selim İlköğretim Okulu öğrencileri çamurla adeta boğuşuyor. Uzun süren soğuklu havaların yerini yağmura bırakmasıyla, merkezde bulunan Yavuz Selim İlköğretim okulu öğrencileri çamurdan okullarına gidemiyorlar.

İnsanların yürümesinin neredeyse imkansız olduğu çamurlu okul yollu, maddi durumu iyi olan öğrenciler aileleri tarafından araba ile bırakılıyor. Ancak, Öğrencileri okula getiren arabalarda, yol almakta bir hayli güçlük çekiyor. Öğrenci velileri; “21. yüzyıla yakışmayan bu manzaralarla maalesef her kış karşılaşıyoruz. Yarınımızın geleceği olan çocuklarımız, bu güç şartlara rağmen okuma azmi taşıyor. Bizim yetkililerden tek isteğimiz, biran önce geçicide olsa bu yola bir çözüm bulmasıdır. Bu cefayı çeken çocuklarımızın eğitimdeki başarısının hangi seviyede olacağını varsın yetkililer düşünsün. Milli Eğitim Müdürlüğü bu konuda çok duyarsız kalıyor.” dediler.

Öğrenciler, “Bizim yaşadıklarımızın ileride de yaşanmaması için ne pahasına olursa olsun okuyup vatanımıza faydalı birer insan olacağız. Yolu bozuk ve okulsuz köy kalmaması için çalışacağız” diye konuştular.

Geçtiğimiz yıl Muş lisesi için yapılan ek binanın su ihtiyacı Yavuz Selim İlköğretim okulundan karşılandığını belirten Yavuz Selim İlköğretim okulu Okul Aile birliği başkanı Filiz Yeşilbaş, “ Geçtiğimiz yıl Muş lisesine yapılan ek bina için su ihtiyacı bizim okuldan karşılandı. Daha sonra kış mevsiminin gelmesiyle su borularında patlaklık oluştu. Biz bunu okulu yapan müteahhit’e aktardık. Bize inşaat sezonunda yapılacağını belirttiler. Ama bizim inşaat sezonu 3 – 4 ay sonra ancak başlar. Biz bu rezaleti 3 – 4 ay çekemeyiz. Öğrencilerimiz çamur içinde kalıyor. Her gün okul elbiselerini yıkamak zorunda kalıyoruz. Hayır sever vatandaşlarımızdan ve resmi kurumlardan ricamız en azından bu yola bir iki araba çakıl dökülürse yol sorunumuz bir nebzede olsa çözülür” diye konuştu.

Emrullah Özbey-Kenthaber/Muş
Yayın Tarihi : 1 Mart 2006 Çarşamba 12:29:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?