5
Mayıs
2024
Pazar
KADIN

KESK'ten 8 Mart için kadınlara özel gece

8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle Kamu Emekçileri Sendikası (KESK) konferans salonunda kadınlara bir gece düzenlendi.
KESK Muş Şubeler Platformu konferans salonunda düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar günü gecesine çok sayıda Kadın katıldı. Gecede Günün anlam ve önemini belirten Konuşmalar yapıldı, Şiirler okundu.

8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle KESK şubeler platformu konferans salonunda düzenlenen gecede günün anlam ve önemini belirten konuşmalar ve şiirlerin ardında yine günün anlam ve önemini belirten slayt gösterisi de yapıldı.

8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle KESK şubeler platformu konferans salonunda düzenlenen gecede konuşan Eğitim Sen Muş Şube Sekreteri Mustafa Taş, “Türkiye’de küçük yaşlarda evlendirmeler, berdelle evlendirmeler, kendinden çok büyük yaştaki erkeklerle başlık karşılığında evlendirmeler, başlık paraları ve namus cinayetleri vb… olumsuz durumlar devam etmektedir” dedi.

Daha sonra kadınlar adına bir açıklama yapan Çiğdem Öz ise, şunları söyledi: “8 Mart, kadınların erkeklerle eşit haklara sahip olmak yolunda verdiği mücadelenin temsili başlangıcıdır.1857 yılında ABD ‘nin Newyork kentinde tekstil fabrikasında çalışan binlerce kadının düşük ücretlerini,uzun çalışma saatlerini ve insanlık dışı çalışma koşullarını protesto ettikleri gündür. 52 yıl sonra 1909’da Danimarka’nın Kopenhag kentinde düzenlenen kadın sosyalist enternasyonel toplantısında 8 Mart’ın her yıl Emekçi Kadınlar Günü olarak kutlanması kararı verildi.

1975 yılında 8 Mart Kadınlar Günü olarak kutlandı.Ve 1977 yılında BM genel toplantısında 8 Mart günü Kadın Hakları,uluslar arası barış günü olarak kabul edildi. Bu kabulün amacı; dünya barışının korunması,sosyal gelişim için temel insan haklarının kullanılması için kadınların da eşitlik ve kendilerini geliştirmelerine olanak sağlamaktır.” dedi.

KESK Muş Şubeler Platformu konferans salonunda 8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle düzenlenen gecede Mozaik Kırtasiye ve Eğitim Sen tarafından kadınlara gül dağıtıldı.

Emrullah Özbey - Kenthaber - Muş
Yayın Tarihi : 10 Mart 2006 Cuma 20:37:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?